11è Mercat de cooperatives escolars als encants de Montigalà

11è Mercat de cooperatives escolars als encants de Montigalà
Sílvia Villarroel
26/05/2023 - 16:19

Badalona - Més de 300 alumnes de 5è de primària de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso i Turó d'en Caritg, han participat en l'onzena edició del Mercat de Cooperatives Escolars d'aquest divendres als Encants de Montigalà.

Els alumnes implicats en el projecte 'Cultura emprenedora a l'escola' han venut aquest matí de 9 a 12, els productes que ells mateixos han elaborat en les tretze cooperatives que han creat.
Cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, ha creat la junta directiva, ha demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i ha presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants de Montigalà. Aquest projecte s'està duent a terme aquest curs a 263 escoles de 107 municipis catalans, amb més de 400 cooperatives creades per més de 9.000 alumnes de cicle superior de primària.
En una primera fase les i els alumnes van fer un taller sobre el món de l'empresa i el de les cooperatives, i posteriorment van realitzar un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de dedicar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. Una iniciativa que els nens i nenes han rebut amb il·lusió i hi han dedicat molt temps i treball.