Unes 7 persones són tractades a Can Ruti de psoriasi pustulosa generalitzada

Unes 7 persones són tractades a Can Ruti de psoriasi pustulosa generalitzada
Laia Martínez
06/03/2024 - 21:16

HGTP, Badalona - Entre les malalties considerades rares es troba la psoriasi pustulosa generalitzada, una variant de la psoriasi comuna, molt més greu, que sorgeix de forma espontània amb l'aparició de pústules al cos. És una malaltia inflamatòria de la pell, que s'acompanya de descamació i altres símptomes com febre, mal estar o afectació general.

DR JOSE MANUEL CARRASCOSA DERMATOLEG PSORIASI POSTULOSA GENERALITZADA 7

DR JOSE MANUEL CARRASCOSA DERMATOLEG PSORIASI POSTULOSA GENERALITZADA 6
A la consulta del Dr. José Manuel Carrascosa

La coneguda com a PPG pot aparèixer en qualsevol moment de la vida, però sobretot entre els 30 i els 60 anys, i generalment en dones. Així ho ha constatat el dermatòleg en cap, el doctor José Manuel Carrascosa. Aquesta malaltia pot variar segons el pacient. No és contagiosa i, com és poc habitual, queda molta investigació per endavant.

El Germans Trias fa seguiment d'uns 6 o 7 pacients. La major part, segons Carrascosa, són de Badalona. Aquest centre hospitalari ha tingut accés recentment a un nou tractament desenvolupat de manera específica per aquesta malaltia. És un tractament biològic adreçat al mecanisme d'acció de la psoriasi pustulosa.

Al llarg d'aquest any, hi ha hagut la possibilitat de començar a tractar alguns pacients amb aquests nous tractaments

El doctor José Manuel Carrascosa, cap de Dermatologia de l'HGTP

El poc coneixement que es té sobre aquesta malaltia, també entre els professionals, fa que sigui necessari visibilitzar-la, segons apunta el dermatòleg, per trencar amb l'estigma que se'n deriva i que la diagnosi sigui més ràpida.

Passar d'estar sa a tenir un quadre sorprenent. Moltes vegades pateixen sensació d'incertesa

El doctor José Manuel Carrascosa, cap de Dermatologia de l'HGTP

Més enllà d'un equip mèdic, també s'ha d'acompanyar d'un suport psicològic perquè, com diu Carrascosa, aquest tipus de psoriasi té un fort impacte emocional per a la persona que la pateix. En aquest sentit, afegeix que calen més recursos i més ajut per part de les administracions per aconseguir més instruments terapèutics, una major investigació i efectuar més assajos clínics.

📺 Badalona Notícies del 7 de març de 2024: