14 regidors s'acomiaden en el darrer ple extraordinari d'aquest mandat que precedirà l'alcaldia d'Albiol

14 regidors s'acomiaden en el darrer ple extraordinari d'aquest mandat que precedirà l'alcaldia d'Albiol
Raquel Moreno Escudero
14/06/2023 - 15:52

Badalona - Darrer ple extraordinari aquest dimecres al Saló de Plens de l'Ajuntament de Badalona per aprovar diverses qüestions administratives pendents d'altres convocatòries abans de donar per finalitzat aquest mandat. Una sessió plenària que ha estat l'última per a 14 regidors, i que ha servit per acomiadar-los.

Els 27 regidors que conformen l'Ajuntament de Badalona han celebrat aquest dimecres la darrera sessió plenària extraordinària per acomiadar un mandat liderat per l'alcalde Rubén Guijarro. El socialista ha lliurat als 14 regidors que no seguiran els propers 4 anys al consistori una reproducció de l'escultura de Josep Campeny, en reconeixement i agraïment a la feina feta. El regidor de Junts, David Torrents, que ha encapçalat la regidoria de serveis socials, ha assegurat que ha estat un orgull treballar per la ciutat de Badalona, amb i per l'alcalde, i amb la resta de formacions polítiques amb qui ha conformat govern i oposició. El que li desitja al futur alcalde Xavier Garcia Albiol, diu, és que no s'equivoqui amb els seus discursos i la gestió diària d'aquella gent més vulnerable.

darrer ple torrents

Des d'Esquerra, la regidora de cultura Ana Maria Lara, ha fet balanç d'un mandat, diu, que ha estat força complicat amb diversos canvis de govern, tant des de l'oposició com dins l'executiu municipal. Lara se sent orgullosa de la feina feta, tot i els projectes pendents per la lentitud, diu, que pateix l'administració. Per la seva banda, Manel Sorribas, regidor d'Hisenda, ha agraït a tot el personal de l'ajuntament la seva predisposició per treballar per la ciutat. Assegura que han estat dos anys intensos amb encerts i errors que guardarà en el seu record.

Des de Guanyem, la presidenta del grup municipal Núria Sabater, ha parlat en nom dels seus companys que tampoc seguiran al consistori, Nora San Sebastián, David Guerrero i Toni Flores. Una formació, diu, que seguirà treballant per transformar la ciutat. A banda però assegura que ara cal repensar l'espai de les esquerres locals.

Els regidors socialistes que perden la seva representació al consistori, Jordi Subirana, Araceli Cruz, Christian Carneado i Andrea Zapata, no han volgut acomiadar-se públicament. Qui sí ho ha fet ha estat l'alcalde Rubén Guijarro, que els ha agraït la seva tasca com a membres del govern.

Des del Partit Popular, la regidora Amanda Feria ha agraït el suport de tot el teixit associatiu, educatiu i cultural del municipi, així com tot els ciutadans que han donat confiança al projecte de Garcia Albiol. Miguel Jurado farà un parèntesi en aquests darrers 16 anys de servei al consistori badaloní, diu, per seguir la feina de regidor popular a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Visiblement emocionat ha donat les gràcies a tots els seus companys de partit i especialment a Garcia Albiol. Un sentiment compartit per Ramon Riera que s'acomiada del consistori després de 28 anys, recordant també regidors que han mort i amb els que va treballar colze a colze. Riera marxa en un moment històric pels populars, celebra, amb l'obtenció d'una aclaparadora majoria absoluta.

darrer ple ramon riera

Els 14 regidors que s'acomiaden d'aquest mandat donen pas a nous representants que juraran l'acte de regidor durant la celebració del ple d'investidura de Xavier Garcia Albiol com a alcalde dissabte 17 de juny a les 12 del migdia.