155.791 persones podran exercir el seu vot a les eleccions generals aquest 23J

155.791 persones podran exercir el seu vot a les eleccions generals aquest 23J
Susana Soldado
21/07/2023 - 15:47

Badalona - Prop de 155.800 centes persones estan cridades a les urnes aquest diumenge 23 juliol, dia d'eleccions generals. Podran exercir el seu dret a vot en algunes de les 256 meses que hi haurà repartides en els 45 col·legis electorals de Badalona. En les anteriors generals, al novembre de 2019, la participació a Badalona es va situar en un 69'72 per cent.

diputados 23j

Més d'un 25 per cent de les persones que van anar a votar van triar la candidatura socialista que va rebre més de 27mil 7cents vots. La segona força més votada va ser En Comú Podem amb un 17'88 per cent dels vots, seguida de ben a prop d'Esquerra Republicana a qui va votar el 17'2 per cent de les persones que van exercir el seu dret a vot. En quarta posició quedava el PP, però seguit de prop per VOX, que els separaven 1.028 vots.

Programació especial a Badalona Comunicacó

El seguiment de la jornada electoral es podrà fer a través d'aquesta casa, de Televisió de Badalona, en un informatiu en directe que s'emetrà a les 8 del vespre coincidint amb el tancament dels col·legis electorals. A l'informatiu es farà un resum de com han votat els representants locals dels diferents partits politics així com les possibles incidències que es puguin produir durant el dia. També hi haurà connexions per saber com s'ha viscut la jornada des d'una mesa electoral.
Més tard, de cara a dos quarts d'11 de la nit, s'emetrà un programa especial de la Xarxa de Televisions Locals que farà una anàlisi dels resultats a escala nacional. Els resultats definitius a Badalona es podran conèixer a través del web bdncom.cat la mateixa nit i als informatius d'aquesta casa, dilluns.