24 ferits lleus en un incendi a Sant Roc

24 ferits lleus en un incendi a Sant Roc
Anna Fàbrega / Montse López
24/07/2023 - 22:01

Badalona - Els veïns de dos habitatges del número 2 del carrer Còrdova, al barri de Sant Roc, no podran passar la nit a casa a causa de l'incendi que s'ha produït aquesta tarda. 24 persones han resultat ferides lleus, de les quals 8 són menors. El foc podria haver estat intencionat, un fet que s'està investigant.

Els bombers han rebut l'avís quan passaven pocs minuts de les 19h. El foc s'ha originat al primer pis de l'immoble del carrer Còrdova, a la cantonada amb el carrer Jumilla. 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en l'extinció de l'incendi queha quedat apagat a les 20h. També han rebut el suport dels Bombers de Barcelona. L'edifici, de 10 plantes, s'ha desallotjat però, durant l'extinció del foc, han quedat persones confinades a l'immoble.

A causa de la inhalació de fum, el Servei d'Emergències Mèdiques ha atès 24 persones. La meitat d'elles han estat donades d'alta al lloc dels fets i les altres 12 s'han traslladat a centres hospitalaris com el Germans Trias, el Municipal, el CUAP o l'Hospital de la Vall d'Hebron.

L'Ajuntament de Badalona ha activat el servei del CUESB perquè la família del pis on s'ha originat el foc hi pugui passar la nit. Segons el tercer tinent d'alcalde, Daniel Gracia, no hi hauria afectacions estructurals en l'immoble provocades pel foc. Demà dimarts, tècnics municipals tornaran a fer revisions a l'edifici. Fins entrada la nit, els tècnics valoren les afectacions en l'edifici per retornar el subministrament de llum i gas a l'immoble perquè els veïns puguin tornar a casa seva.