23-J marcat per la calor

23-J marcat per la calor
Mar Martínez / Sara Nicolás
23/07/2023 - 15:27

Badalona - La participació a Badalona aquest 23-J és del 48'59% a les 18h, 9'96 punts per sota respecte les dades de fa quatre anys. En el segon avançament la participació a Catalunya se sitúa en el 48'72%, 11'16 punts per sota, respecte al 2019. A Espanya la participació, amb dades de les sis de la tarda, se sitúa en un 53'13%, 3'72 punts per sota respecte als passats comicis generals.

Els ventiladors, els vanos i les ampolles d'aigua han protagonitzat les primeres hores als col·legis electorals de Badalona, on la constitució de les meses s'ha resolt sense incidències tot i la incertesa per la possibilitat de baixes en plena època de vacances.

Ventiladors pràcticament al clatell de vocals i responsables de meses electorals han fet més suportable un matí d'estiu en plena canícula tot i que en algunes seus, les temperatures igualaven les del carrer.

23J gent votant curt

Les meses s'han constituit sense incidents, però han deixat algunes anècdotes, com la de l'Olga Giménez, suplent de president de mesa que s'ha hagut de quedar: 'Avui teníem un dinar familiar de 10 persones per conèixer la parella de la meva filla, però haurà de ser la setmana que ve'. O curiositats com la del Mohammed A. Islam que era segon suplent de vocal i també s'ha hagut de quedar: 'Quan vaig veure que m'havia tocat estar en una mesa, no m'ho podia creure, no fa ni un any i mig que tinc la nacionalitat espanyola'.

El vot més matiner ha estat l'emès per correu, que ha arribat a les seus a primera hora del matí. Ha estat una altra de les notes distintives d'una jornada que ha fluït, tot i algun votant distret que ha fet ballar el cap a les meses. 'Ha vingut una noia i no la trobàvem a la llista, fins que ens ha dit que feia un mes que s'havia canviat el cognom', explica la Sulamita Escudero, una de les membres d'una mesa a l'Institut Escola Baldomer Solà. També s'han trobat que un ciutadà ha dipositat el sobre sípia, el del Senat, a l'urna del Congrés.

23J gent votant general

A Badalona, 45 escoles i centres cívics han obert amb la funció de col·legis electorals, amb 256 meses de votació.