La meitat dels infants atesos a la Barnahus de Badalona són menors de 12 anys

La meitat dels infants atesos a la Barnahus de Badalona són menors de 12 anys
Susana Soldado
29/05/2024 - 13:28

El servei, que ofereix acompanyament i assistència a víctimes d'abusos sexuals, fa dos mesos que està obert a la ciutat

Badalona - La majoria de les menors ateses a la Barnahus són noies adolescents. Algunes procedeixen de l'Equip Funcional d'Experts de l'Hospital Germans Trias que atén casos d'infants que han patit algun tipus de maltractament. D'altres noies, han estat abusades sexualment fa anys i no ho han pogut verbalitzar fins a l'arribada de l'adolescència. Segons la Maria Carmen Gálvez, coordinadora de la Barnahus, és el moment en què 'les joves tenen més consciència del que ha passat perquè entren en el món de la sexualitat normalitzada i poden identificar el que han viscut'.

Atenem 6 menors d'entre 2 i 5 anys i 19, d'entre 6 i 12

Pel que fa al perfil de l'agressor, és molt similar i la majoria pertanyen a un àmbit molt proper a la família o l'escola. L'avantatge de la Barnahus és que s'hi treballa de forma integral amb tots els departaments implicats, Salut, Justícia, Educació i Afers Socials. Entre tots es fa un informe individualitzat amb les necessitats de l'infant en cada moment i és l'equip psicosocial de la casa qui acompanyarà en tot moment la menor i la seva família en un entorn confortable.

BARNAHUS TERRASSA

Des de les 13 Barnahus que hi ha a Catalunya s'està preparant un programa per treballar a les escoles i instituts amb l'objectiu de fer prevenció amb els alumnes però també formar el professorat. I és que els professionals han detectat que els darrers dos anys hi ha hagut un important increment de violència sexual a les aules provocada pel consum de pornografia entre els més petits.