400 alumnes de Badalona construeixen una 'Ciutat de Pau'

400 alumnes de Badalona construeixen una 'Ciutat de Pau'
Sara Nicolás / Àlex López
30/01/2024 - 13:41

Badalona - Els alumnes d'una desena d'escoles de Badalona han creat “Ciutats de Pau”, una exposició que, durant el dia d'avui, llueix a la plaça de la Vila per commemorar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Una diada que ha comptat amb altres jocs i activitats i la lectura, per part dels nens i nenes, d'un manifest.

CIUTAT DE PAU DIA ESCOLAR NO VIOLÈNCIA  (2)

Hospitals, l'escola, supermercats o casa seva són alguns dels elements imprescindibles d'una «Ciutat de Pau», segons els alumnes que hi han participat. L'únic requisit que hi havia per construir la maqueta era que tingués mar i muntanya. Cada escola ha portat la seva part a la Plaça de la Vila, per acabar convertint-se en una gran ciutat de pau.

CIUTAT DE PAU DIA ESCOLAR NO VIOLÈNCIA  (6)

Per l'artista plàstica Glòria Vives, col·laboradora del projecte des de fa 4 anys, el més important és el procés de diàleg i escolta que es genera entre els alumnes. Tant és així que, fins i tot les escoles que no han arribat a entesa i no han presentat cap maqueta, han pogut aprendre de la situació en què es troba la classe.

L'escola ha fet també un aprenentatge. Hi pot posar mirada i adonar-se que, al final, l'important no és el producte que en sorgeix, sinó tot el que es mou quan intentes que 25 nens es posin d'acord.

CIUTAT DE PAU DIA ESCOLAR NO VIOLÈNCIA  (5)

La diada, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d'Educació i pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, també ha comptat amb activitats i la lectura d'un manifest. Els 10 centres participants també han omplert la paraula «PAU» a la plaça de la Vila. D'altra banda, l'exposició «Ciutats de Pau» podrà visitar-se fins dissabte a la planta baixa de la Casa de la Vila.

CIUTAT DE PAU DIA ESCOLAR NO VIOLÈNCIA  (1)