6 de setembre: el compte enrere per tornar a les aules

6 de setembre: el compte enrere per tornar a les aules
Laia Martínez / Àngel Hernández
29/08/2023 - 09:23

Badalona - Compte enrere per l'inici del calendari escolar. Aquest 6 de setembre, l'alumnat torna a omplir les aules per afrontar un nou curs que s'avança per segon any consecutiu, i que acabarà el 21 de juny. Això vol dir que els centres educatius només disposen de 3 dies i mig per preparar i planificar les assignatures, tal com alerten des de l'Escola Planas i Casals, que asseguren que és una situació complicada. L'inici, recordem, s'ha fixat sempre per al quart dia laborable de setembre. De fet, els sindicats d'educació han convocat una vaga el primer dia lectiu (6 de setembre) amb el lema 'No comencem el curs amb normalitat'.

Hi ha hagut molt moviment i molt canvi de professorat. Per tant, fins aquesta setmana no sabem si tindrem el personal docent o si ens faltarà algú.

I és que el professorat, aquest any, disposa de molt poc temps per tenir-ho tot a punt per a l'arribada dels estudiants. Sobretot per incorporar els nous docents. Això fa que s'hagin de posar les piles per enllestir totes les gestions, preparar el programa escolar i acollir els alumnes a les aules.

És per això que a finals de juny USTEC, la Intersindical i CGT feien una crida a la vaga per al sector educatiu amb l'objectiu d'arribar a una entesa amb la nova consellera d'Educació, Anna Simó, i revertir retallades. La UGT, però, rebutjava sumar-s'hi per no 'afegir llenya al foc'.
Aquest any, el Planas i Casals, ubicat a Bufalà, tindrà uns 390 alumnes. Les inscripcions, segons detallen des de la direcció, van a la baixa. I això és un reflex de la natalitat que hi ha al barri, que cada cop va a menys. És un centre escolar, de doble línia, que es manté únicament com a escola. Tot i això, el director Sergi Sabater veu amb bons ulls els instituts-escola perquè considera que en general evita que es produeixi absentisme escolar, tot i que en aquest centre no n'hi ha de detectat.

Les classes d'educació infantil, primària i secundària començaran el 6 de setembre, però en el cas de les escoles bressol municipals arrencaran el 8 i el calendari escolar de batxillerat i formació professional començarà el dimarts 12.