80.000 alumnes catalans de sisè de primària comencen avui les competències bàsiques que duraran tres dies

80.000 alumnes catalans de sisè de primària comencen avui les competències bàsiques que duraran tres dies
Anna García de Albéniz
16/04/2024 - 14:25

Escola Planas i Casals, Bufalà - 80.000 estudiants catalans encaren aquesta setmana l'avaluació final d'etapa de sisè de primària que s'allargarà durant tres dies. Unes proves que serveixen per contextualitzar els coneixements assolits dels estudiants en finalitzar la primera etapa educativa. A l'escola Planas i Casals de Badalona, una cinquantena d'alumnes ha afrontat Avui dimarts ha estat el tret de sortida dels exàmens, i com aspecte innovador, en format digital.

WhatsApp Image 2024-04-16 at 10.43.32
Les proves s'han fet mitjançant l'aplicatiu https://avaluat.cat/

La llengua castellana i les matemàtiques han estat les primeres matèries a avaluar. Demà serà el torn de català i coneixement del medi, i la darrera jornada estarà centrada en la llengua estrangera, l'anglès. Entre l'alumnat, nerviosisme i inquietud. Alguns, fins i tot, s'han emportat el seu amulet de la sort. Amb tot, aquest curs l'escola ha apostat pel model digital, i els estudiants fan els exàmens mitjançant ordinadors portàtils. Una opció que el Departament d'Educació ha plantejat enguany als centres educatius catalans.

WhatsApp Image 2024-04-16 at 10.43.32 (1)
Avui ha estat el torn de les matemàtiques i la llengua castellana

A banda d'això, 130 centres de primària i secundària també han de dur a terme en el curs escolar 2023- 2024 proves orals de català, entre ells el Planas i Casals. Tot i així, es podran fer fins al mes desembre. Es per això que l'escola d'educació primària badalonina ha decidit programar-les més endavant.

  • Notícia emesa a l'informatiu:
Informatiu edició migdia del 16 d'abril