A FONS | Un CF Badalona amb un altre futur

A FONS | Un CF Badalona amb un altre futur
Ramon Duran | Ferran Vinaixa
11/09/2023 - 20:45

Badalona - Tota aquesta història comença el 15 de maig del 2022. Minuts abans de les dues del migdia, el Club Futbol Badalona certificava matemàticament el seu descens a la tercera federació del futbol estatal. Va ser després d'empatar a 0 al camp del Terol, en la darrera jornada de lliga, quan necessitava una victòria per mantenir-se. A partir d'aquell moment, la maquinària del president Miguel Ángel Sánchez es va posar en marxa per intentar de totes totes, que Badalona no acabés perdent futbol de segona federació a l'Estadi Municipal la campanya següent.

Va ser un estiu molt llarg, en el qual després de nombroses reunions, es va fer una roda de premsa. El president escapulat va anunciar un acord amb l'UE Costa Brava, ex Llagostera, conjunt que acabava de baixar de primera a segona federació, per tal de poder absorbir la plaça del conjunt gironí, i en qüestió d'un any, passar a ser una sola entitat. Així es plasmava en una roda de premsa el 21 de juliol del 2023:

Mentrestant, durant la temporada 2022-2023, el Costa Brava, que va passar a denominar-se CF Badalona Futur , competiria a segona i el Club Futbol Badalona a tercera, però agafats de la mà, de manera que els socis del conjunt badaloní, van poder gaudir de futbol de les dues categories. Tot anava encaminat a què la campanya 23-24 la fusió de les dues entitats seria una realitat. Amb Oriol Alsina al capdavant de l'staff tècnic i Lucas Viale a la direcció esportiva, el nou CF Badalona Futur acabaria fent una temporada discreta, amb la disputa de la final de la Copa Catalunya al mes de febrer com a fita més destacada. El llavors primer equip escapulat perdrÍa la final a l'Estadi Municipal de Badalona davant del FC Andorra presidit per Gerard Piqué, equip 2 categories per sobre del CF Badalona Futur.

foto miguel angel

MIguel Ángel Sánchez, president del CF Badalona SAD

lucas viale
Lucas Viale, director esportiu CF Badalona Futur al Minut91

Tant l'equip de segona federació, el CF Badalona Futur, com el de tercera federació, el CF Badalona, acabarien mantenint la categoria. La idea del president Miguel Ángel Sánchez era culminar la fusió i que el tècnic del CF Badalona de 3a RFEF Santi Álvarez passés a ser l'entrenador del primer equip a 2a federació, el CF Badalona Futur.

santialvarezpresentacio
Miguel Ángel Sánchez i Santi Álvarez

Però res més lluny de la realitat, ja que després d'un altre estiu inacabable, l'entesa no va arribar a bon port, i les dues parts no van acabar materialitzant la desitjada absorció, amb moltes discrepàncies i intercanvi de retrets. El president del Badalona Miguel Ángel Sánchez anunciava el trencament de relacions i que l'equip competiria enguany a tercera federació.

Per la seva banda, el CF Badalona Futur, que continuarà portant el nom de la ciutat, i que competirà a segona federació, va fer un anunci oficial, a través de les xarxes socials, on posava el club a la venda per un preu simbòlic d'un euro, però amb la condició de fer-se càrrec del deute de l'entitat, xifrat en 600.000 euros.

Un altre dels debats que s'ha obert les últimes setmanes ha estat el camp on disputarà els partits un conjunt que actualment entrena a Sant Feliu de Llobregat, i que molt probablement la pròxima campanya ja no tingui res a veure amb la ciutat de Badalona. S'especula que hi haurà un acord amb empresaris de Lleida.

De moment, l'Ajuntament de Badalona només ha permès que el CF Badalona Futur jugués una de les seves eliminatòries de Copa Catalunya a l'Estadi Municipal, però, en canvi, no ha permès que debutés com a local a la lliga a Badalona i ho ha acabat fent a l'Estadi Hipòlit Planàs de Vic, on segurament jugarà com a local el que queda de temporada. El regidor d'esports de l'Ajuntament, Juan Fernández, ha declarat que el consistori dictarà una resolució tècnica basada en el conveni d'ús de l'Estadi Municipal. Un conveni que a priori només garanteix l'ús de l'Estadi Municipal al CF Badalona, al CE Seagull i al mateix Ajuntament de Badalona. El regidor Juan Fernández no entén per què un club sense arrels a la ciutat i que tot just va arribar fa un any a Badalona vulgui tenir dret a l'ús d'una instal·lació municipal, però en tot cas diu que la decisió que es prengui al respecte, si el CF Badalona Futur podrà jugar o no a l'Estadi, serà una decisió totalment tècnica.

I la història continua, ara però amb camins separats. El CF Badalona de Santi Álvarez ja ha debutat a la Tercera Federació i busca fer una temporada que il·lusioni als seus aficionats. Mentrestant el CF Badalona Futur, ara entrenat per Ferran Costa, intenta fer el seu camí i de moment ha guanyat els primers partits de lliga que el situen al capdavant de la classificació.

A partir d'ara cada Badalona buscarà el seu propi futur.