A FONS / El futbol flag serà olímpic a Los Angeles 2028

A FONS / El futbol flag serà olímpic a Los Angeles 2028
Ferran Vinaixa
17/10/2023 - 00:56

Badalona - El Comité Olímpic Internacional (COI) ha anunciat que accepta 5 nous esports que seran olímpics als Jocs Olímpics de Los Ángeles 2028 com a esports convidats. Es tracta del cricket, el beisbol i la seva versió femenina, el softball, l'esquaix, el lacrosse i el flag-futbol o futbol flag. Aquest últim és ben conegut a Badalona gràcies als Badalona Dracs, que ja fa anys que el practiquen amb les seves categories de formació. El futbol flag es tracta d'una modalitat del futbol americà sense contacte que serveix per aprendre els moviments d'aquest esport. Els i les més petites aprenen a jugar a futbol americà amb aquesta disciplina i de grans es passen al tackle, el futbol americà de contacte amb casc i cuirassa.

D'aquesta manera el Comitè Olímpic Internacional repeteix l'estratègia iniciada als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, on es van acollir nous esports com l'skateboarding, el surf o l'escalada esportiva, esports que fa anys que treballen per rebre el reconeixement olímpic.

flag2028
Foto: Badalona Dracs

Un cop coneguda la notícia, la Federació Espanyola de Futbol Americà (FEFA) ha emès una nota de premsa on el seu president, el badaloní José Luis Soler, ha manifestat la seva satisfacció davant de la inclusió del futbol flag entre els esports olímpics convidats en l'edició del 2028. Per Soler aquesta oportunitat 'situarà en el mapa de l'esport estatal una disciplina poc coneguda amb molts valors', ja que diu que el futbol flag és una modalitat que cada vegada té més seguidors, que es practica amb facilitat, és econòmica i que reforça la igualtat i la inclusió. Segons Soler, és una disciplina que fomenta la psicomotricitat, el treball en equip i la igualtat, perquè en les categories inferiors nens i nenes juguen i competeixen plegats. La FEFA recorda en la seva nota de premsa que la selecció espanyola femenina de futbol flag va ser campiona d'Europa el 2019 a Israel i subcampiona aquest mateix any a Irlanda. L'any vinent, al 2024, es jugarà el Mundial de Flag a Finlàndia, i José Luis Soler adverteix que la federació té pocs recursos per afrontar aquest campionat. En el darrer europeu, per exemple, jugadors, jugadores, entrenadors i entrenadores es van haver de cobrir les seves despeses per poder competir, la federació només va poder pagar la inscripció, realitat que Soler espera que canviï amb aquest pas de reconeixement que ha donat el Comitè Olímpic Internacional. Finalment, José Luis Soler convida a tothom a seguir la pròxima Copa d'Espanya de Flag que es jugarà el 27 i 28 d'octubre a Alcobendas (Madrid).