A FONS / Penya i Televisió de Badalona continuen apostant pel bàsquet femení

A FONS / Penya i Televisió de Badalona continuen apostant pel bàsquet femení
Ferran Vinaixa
05/10/2023 - 23:48

Badalona - Fa aproximadament 3 temporades el Joventut de Badalona va decidir donar un fort impuls a la seva estructura femenina, des de la base fins al primer equip. El màxim representant verd-i-negre es va començar a reforçar a la Lliga Femenina 2, i de sobte va sorgir una oportunitat d'or. La Federació Espanyola de Bàsquet va decidir crear una nova categoria que fes de pont entre la LLiga Femenina 2 i la màxima categoria estatal, la Lliga Femenina Endesa. Es va crear la Lliga Challenge i la Penya en va formar part. Amb aquest pas endavant el Joventut també va decidir que calia donar difusió al bàsquet femení del club, i va ser llavors quan els camins de Badalona Comunicació i el Joventut de Badalona es van entrellaçar. Ambdós organismes van plantejar-se oferir els partits de casa de les verd-i-negres en obert i apostant també pel directe. Així va començar una història que enguany arriba a la seva tercera aventura.

gala mestres
Gala Mestres, l'estrella la temporada passadaBadalona Comunicació i el Joventut Badalona ja van renovar aquesta col·laboració la temporada passada, i l'equip va aconseguir classificar-se pels play-off d'ascens, en part gràcies a les victòries aconseguides al Palau Olímpic i amb els espectadors i espectadores de Televisió de Badalona com a testimonis. Enguany l'equip verd-i-negre s'ha tornat a reforçar amb l'objectiu de tornar a intentar l'ascens a la màxima categoria del bàsquet femení estatal, i ha decidit seguir de la mà de Badalona Comunicació perquè tots els aficionats de la Penya que no vagin al pavelló puguin gaudir dels partits de casa com si hi fossin. La nova Penya ha prescindit de fins a 8 jugadores: Alexus Johnson, Gala Mestres, Dominique Toussaint, Alba Orois, Lula Roig, Paula García, Aleksandra Parzenska i Mar Pacheco, I ha incorporat unes altres 8 cares noves: Helena López, Inés Santibañez, Rebeca Cotano, Alima Dembelé, Lorena Segura, Deva Bermejo, Fstou Puoye i Nuyika Mayo. Només 4 jugadores repeteixen sota la direcció de Jordi Vizcaíno: la capitana Mariona Teixidó, Marina Aviñoa, Marita Davydova i Laura Piera.

marita
Marita Davydova a la Lliga Catalana 2023/24


El nou projecte verd-i-negre jugarà un total de 15 partits com a local a la fase regular de la Lliga Challenge, i tots ells seran oferts en directe per Televisió de Badalona. La majoria, 10, els diumenges a les 12.30h i la resta, 4 els dissabtes a les 18h i el darrer, contra el botxí dels quarts de final de l'any passat, el Nou Bàsquet Paterna, el 13 d'abril a les 19.00h.

vizcaino
Jordi Vizcaíno


Però anem a pams. L'inici dels partits a l'Olímpic és aquest dissabte a les 18h hores contra el Melilla Sport Capital. A partir d'aquí visitaran Badalona, el Zamora, el Càceres, el Tenerife i l'Alcobendas. Les verd-i-negres tancaran el 2023 i obriran el 2024 amb 3 enfrontaments contra els equips catalans, Boet Mataró, Picken Claret i Lima Horta, i el 2024 portarà a Badalona a equips com l'Ardoi navarrès, el Leganés o el Sant Josep de Mallorca. Contra Real Canoe, l'Estepona i l'Unicaja Mijas les verd-i-negres tancaran la fase regular com a locals, i la darrera jornada es jugarà, com ja s'ha mencionat, el 13 d'abril contra el Paterna.


Finalment, la cirereta del pastís,. La locució dels partits com a local de la Penya en la Lliga Challenge anirà a càrrec del periodista badaloní Albert Guerra, especialista en bàsquet i alma mater del 5 contra 5, el programa de bàsquet d'essència purament badalonina. Dit això, aquesta temporada amb el Joventut Femení i a Televisió de Badalona, ho passarem bé.