A les places de Badalona és on hi ha més concentració de coloms

A les places de Badalona és on hi ha més concentració de coloms
Sílvia Villarroel
12/06/2024 - 16:20

Badalona - Badalona té uns 6.800 coloms al conjunt del municipi, és a dir, una densitat de 4,5 coloms per hectàrea. Les places de la ciutat són els indrets on hi ha més concentració d'aquestes aus segons un informe encarregat pel departament de Salut de l'Ajuntament.
Per evitar la proliferació i concentració de coloms i millorar al mateix temps la seva qualitat de vida, l'Ajuntament de Badalona ha posat en marxa una campanya de conscienciació ciutadana, que porta per lema «El teu pa no és el seu menjar». Tot plegat amb l'objectiu d'impedir el fàcil accés a l'alimentació no sempre saludable que troben aquestes aus al carrer i el menjar que els hi pugui donar la gent, que a la llarga els perjudica.
L'estudi també ha permès detectar la presència d'alimentadors a la ciutat, una conducta sancionable, però que no està contemplada a l'ordenança de civisme. La seva regulació és un dels punts que volen impulsar des de l'àrea de salut de l'ajuntament. També es vol evitar que tinguin accés a les zones de refugi i niament. Per aquest motiu creuen indispensable establir mesures dissuasives i adequar les edificacions perquè no s'hi aposentin els coloms, sobretot si es vol projectar una nova construcció o si es tracta d'una finca antiga. Fins al moment, en el marc de la campanya s'han instal·lat rètols a carrers i places de la ciutat, i ara amb l'ajuda dels agents cívics s'està fent una bustiada informativa de sensibilització als habitatges més propers a aquestes zones.