A partir del curs vinent, es limitarà l'ús dels mòbils a les aules

A partir del curs vinent, es limitarà l'ús dels mòbils a les aules
Laia Martínez / María Belmez (ACN)
30/01/2024 - 18:28

Badalona - A infantil i primària es prohibirà l'ús dels dispositius mòbils a l'escola, mentre a secundària es permetrà únicament per a finalitats pedagògiques. Són unes restriccions, decretades pel Departament d'Educació, que s'aplicaran a partir del curs vinent en els centres educatius. Aquest dimarts, la consellera d'Educació, Anna Simó, ha presentat les instruccions en roda de premsa.

EDUCACIO MOBILS 2

Són unes indicacions amb les quals es busca reduir al mínim la presència dels mòbils als centres educatius. Això voldrà dir, per exemple, que l'alumnat d'infantil i primària se'ls prohibirà poder utilitzar-los en horari lectiu i no lectiu. Si accedeixen amb ells al centre, hauran de dur-lo apagat i deixar-lo en un lloc que determinarà l'escola. A secundària, es limitarà només a usos educatius específics. Són indicacions que també s'aplicaran a sortides escolars, colònies i d'altres amb participació de famílies.

En el cas de la postobligatòria, també es limita en el temps lectiu. En el temps no lectiu, se n'haurà de fer responsable

Anna Simó és consellera d'Educació

Segons la Generalitat, aquesta restricció tecnològica afavorirà la interacció personal entre alumnes i també amb altres membres de la comunitat educativa. Si es fa un ús indegut dels telèfons mòbils, se'ls hi retirarà i cada centre seguirà el seu protocol. Amb aquestes instruccions, els centres hauran d'actualitzar les normes d'organització i funcionament. Un canvi de normes que haurà de ser aprovat en els consells escolars.