Abril de 2024, nova data d'inici de les obres del viaducte del canal del Gorg

Abril de 2024, nova data d'inici de les obres del viaducte del canal del Gorg
Berta Soler / Mar Martínez
15/03/2024 - 19:28

Badalona - L'Ajuntament anuncia que d'aquí a un mes començaran les obres per construir el viaducte que ha de permetre elevar la via del tren sobre el canal del Gorg i connectar-lo amb el Port. Una nova data que fixa ara el consistori del gran projecte previst a la ciutat des de fa més de vint anys. Les obres permetran, segons l'executiu local, vertebrar la façana marítima amb la resta de la ciutat.

La construcció d'aquest pont de 180 metres de longitud entre els carrers de Ponent i de Tortosa permetrà el pas del tren per sobre del nou canal del Gorg. Una làmina d'aigua navegable de 32 metres d'ample que, recordem, s'endinsa 325 metres a la ciutat des del Port. Des del govern local es mostren satisfets de poder arrencar definitivament un projecte tan complex i asseguren que suposarà l'obra de vertebració de la ciutat més important dels darrers vint anys.

Un anunci que des de l'Associació de Veïns Gorg Mar valoren, de nou, com un canvi molt positiu pel barri. Amb tot, afirmen que continuen escèptics davant de l'anunci d'una nova data després de tants anys d'espera.

De fet, el 4 d'abril està prevista al Museu una jornada de treball amb representants de la societat econòmica i social de la ciutat per explicar el projecte. L'Ajuntament preveu que els treballs s'allarguin aproximadament un any i mig. La previsió, per tant, del consistori, és que la totalitat de les obres finalitzin l'estiu de 2026.

viaducte canal gorg