Absolt en primera instància l'exconseller de Badalona Comunicació Albert Fernández Saltiveri

Absolt en primera instància l'exconseller de Badalona Comunicació Albert Fernández Saltiveri
Jordi Ribàs
27/07/2023 - 13:48

Badalona - Absolt en primera instància l'exconseller delegat de Badalona Comunicació i ex vicesecretari general de comunicació del PP a Catalunya, Albert Fernández Saltiveri, de les acusacions de maltractament contra la seva exparella, l'actual regidora del PP de Sant Adrià, Irene Pardo.

La sentència, que no és ferma i que es pot recórrer a instàncies superiors, ha dictaminat que Saltiveri queda absolt dels càrrecs de coaccions, injúries i maltractaments pels quals va ser denunciat per la seva exparella i per la Fiscalia el 2021. Segons el sumari, no han quedat provats els suposats episodis violents en l'àmbit domèstic que es descrivien en l'acusació de Pardo, qui també és la presidenta de Nuevas Generaciones del PP català.

L'actual regidora de Sant Adrià té previst recórrer la sentència, ja que manté íntegrament la versió dels fets de l'acusació. La seva advocada, Ingrid Sagué, destaca que Saltiveri ha quedat absolt per falta de proves suficients, i que en cap cas la jutgessa ha considerat que la denúncia sigui falsa ni que hagi quedat provada la versió de Saltiveri.

Per la seva banda, en declaracions al Diari Ara, Saltiveri ha celebrat la decisió judicial, i assegura que demanarà al PP que se li restitueixi 'el dany moral i polític'. A més, Saltiveri demana la dimissió o expulsió de Pardo dels seus càrrecs al partit, i assegura que demanarà a l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que cessi l'actual regidor David Mejía, exparella de Pardo i un dels testimonis de la seva acusació. De fet, Saltiveri estudia denunciar Pardo per falsa denúncia i Mejía per testimoni fals.