Acaba el reallotjament dels afectats per la remodelació del barri de Sant Roc, 24 anys després

Acaba el reallotjament dels afectats per la remodelació del barri de Sant Roc, 24 anys després
Judit Larios / Laia Martínez
11/06/2024 - 21:46

Sant Roc, Badalona - Aquest dimarts ha culminat el procés de reallotjament de les famílies afectades per la remodelació del barri de Sant Roc, que es va iniciar ara farà gairebé 24 anys, amb l'entrega de claus de l'última promoció de pisos. Al llarg d'aquest temps, la Generalitat ha invertit més de 100 milions d'euros per construir 879 immobles. Un procés que es va engegar l'any 2000 arran de la detecció d'aluminosi en finques construïdes durant el franquisme.

Els últims veïns en ser reallotjats ja poden accedir als pisos, ubicats a l'avinguda Marquès de Mont-roig, en l'anomenat bloc T. La consellera de Territori, Ester Capella, i l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, han entregat les claus a les primeres 28 famílies que viuran a l'edifici, tot i que en faltaran 12 més. Pel que fa a la resta, cinc estan reservats per a veïns de Badalona afectats per altres processos de remodelació i els altres s'adjudicaran com a lloguer social. L'immoble ha suposat una inversió de 5,6 milions d'euros. Tant la Generalitat com l'Ajuntament han demanat disculpes per la demora en el procés de remodelació i han assenyalat que els nous pisos permetran dignificar la vida dels veïns.

pisos remodelació sant roc (3)

Per la seva banda, l'alcalde ha assegurat que es tracta d'una remodelació que el veïnat mereixia des de feia molt de temps. Més enllà de la construcció dels nous edificis, ha assegurat que es treballarà per fer més accions de millora al barri, com ara la construcció d'un equipament esportiu.

Els veïns s'han mostrat molt contents de poder mudar-se als nous pisos, tot i que han lamentat haver hagut d'esperar més de dues dècades. Des de l'associació de veïns de Sant Roc, assenyalen que la dilació ha fet que molts afectats hagin optat per marxar del barri, mentre que altres han mort sense descendència.

entrega claus pisos remodelació sant roc
Un dels veïns afectats pel procés de remodelació recull les claus del seu nou habitatge

Aquestes famílies vivien, fins ara, als quatre últims edificis expropiats a la mateixa avinguda Marquès de Mont-roig. Un cop els veïns ja visquin als nous pisos, la Generalitat enderrocarà aquests immobles, on es preveu construir 150 habitatges més.

pisos remodelació sant roc (4)
pisos remodelació sant roc (2)