Accés a habitatge per a persones amb discapacitat. Un dels temes tractats en 'Demana'ns el vot'

Accés a habitatge per a persones amb discapacitat. Un dels temes tractats en 'Demana'ns el vot'
Laia Martínez / Albert Guerra
17/05/2023 - 21:24

Badalona - Badalona Capaç proposa per al proper govern crear una regidoria centrada únicament a vetllar per a les persones amb discapacitat que viuen a la ciutat. És una de les peticions que han fet durant el debat electoral que han impulsat juntament amb les entitats Aspanin, la Fundació Sique i Obaido on un representant de cada partit polític de l'Ajuntament han compartit propostes que tindran en compte si surten escollits. El Museu de Badalona ha estat l'escenari d'aquesta trobada, celebrada aquesta tarda. Un debat que ja es va fer fa 4 anys.

WhatsApp Image 2023-05-17 at 17.43.49

El debat, conduït per la periodista Sara Muñoz, s'ha dividit en 8 blocs. Un dels punts més importants i amb el qual han començat és l'accés a un habitatge i l'emancipació i independència de les persones amb discapacitat. I és que des de les entitats avisen que cada vegada necessiten més pisos tutelats.

Maite Forteza és la presidenta d'Aspanin.

Per altra banda, i com a objectiu a curt termini, Badalona Capaç demana que el nou govern pugui formar un departament que es dediqui a vetllar per aquest col·lectiu. Per la fundadora de l'entitat Maite Arqué hauria de ser una prioritat.

Una altra petició és conèixer quan serà possible disposar del nou centre ocupacional Cointegra. I és que Arqué explica que de moment encara no s'ha pogut firmar amb l'empresa constructora per qüestions jurídiques. A aquestes entitats els preocupa el futur laboral dels seus usuaris i demanen saber quines ofertes en ocupació hi ha disponibles. També reivindiquen un lleure més accessible perquè les persones amb discapacitat puguin marxar de vacances o fer altres activitats. De cara el següent mandat, reclamen que el nou govern treballi per fer realitat les promeses fetes durant aquests anys.

WhatsApp Image 2023-05-17 at 17.43.23