Acte de CCOO en el marc del 8M: Les dones alcen la veu per denunciar desigualtats laborals

Acte de CCOO en el marc del 8M: Les dones alcen la veu per denunciar desigualtats laborals
Anna García de Albéniz
06/03/2024 - 14:28

Seu CCOO, El Raval - Badalona - Sota el lema «Amb Corresponsabilitat tothom hi guanya» Comissions Obreres ha emmarcat enguany la seva programació en motiu del Dia de la Dona. Precisament aquest matí la seu del sindicat ha acollit una taula rodona on s'han tractat aspectes com la bretxa salarial, sostres de vidre,els plans d'igualtat o la doble discriminació de les dones amb discapacitat.

Sis dones de diferents realitats laborals han compartit experiències i dades contrastades des del seu àmbit d'expertesa. Tot i que són vivències molt diferents, tenen un nexe comú: sentir que són essencials en el seus llocs de treball però tot i així, ser invisibles de cara a la societat. En aquest context, consideren imprescindible el paper dels plans d'igualtat en les empreses i administracions per acabar amb la bretxa salarial.

En la xerrada hi han participat dones d'àmbits tradicionalment masculinitzats com ara el servei de neteja on, asseguren, a dia d'avui en els llocs de treball millor remunerats un 75% de la plantilla són homes. També d'altres que, en canvi, han estat sempre vinculats amb les dones com ara les cures o la neteja. Però l'acte ha anat més enllà de les desigualtats en entorns laborals, ja que també ha abordat la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat intel·lectual. Per exemple, un 24% d'aquestes es troba en situació de pobresa i un 5% pobresa extrema per la seva dificultat a l'hora d'accedir al món laboral.

  • Notícia a l'informatiu migdia: