Dos actors badalonins entre l'equip artístic de 'Coralina, la serventa amorosa'

Dos actors badalonins entre l'equip artístic de 'Coralina, la serventa amorosa'
Anna García de Albéniz
21/06/2023 - 15:55

Barcelona - Els actors badalonins Rosa Gàmiz i Joan Arqué pugen sobre l'escenari del Teatre La Biblioteca de Barcelona en l'adaptació del clàssic «Coralina, la serventa amorosa», dirigida per Oriol Broggi. Una comèdia escrita al segle XVIII que podria considerar-se feminista en l'època i que es representa amb una escenografia pràcticament inexistent.

L'obra de teatre té els ingredients clàssics de la comèdia de l'art. Una història entre senyors i criats, amb complicacions amoroses i complots que portaran a situacions embolicades, a banda d'una crítica social a la rereguarda. La Coralina és una serventa alegra i divertida de la mansió Ottavio. La Beatrice, interpretada per Rosa Gàmiz, és tot el contrari. És el personatge fosc i maquiavèl·lic, l'antagonista de la història. L'actriu badalonina admet que es tracta d'una peça teatral que suposa un repte diari, però que el procés per arribar al resultat final és molt gratificant.

coralina
coralina2
coralina3
Fotografies: La Perla 29

L'obra, escrita pel dramaturg Carlo Goldoni l'any 1750, posa en valor els personatges femenins i els hi dona una rellevància poc freqüent a l'època. És per això que molts han catalogat aquesta proposta com a feminista. El badaloní Joan Arqué, que interpreta el personatge d'Arlequino, considera que era un enfocament atrevit pel segle XVIII però que, tot i així, avui en dia queda una mica desfasat.

Oriol Broggi ha plantejat un escenari amb pocs elements visuals. I es que l'espai on tenen lloc les representacions, el Teatre La Biblioteca de Barcelona, ja parla per si sol. Una impressionant nau gòtica que permet que en aquest cas l'escenografia quedi en un segon terme. L'obra estarà en la cartellera teatral barcelonina fins el 28 de juliol.