Advocades dels veïns de Canigó reclamen al govern català reformes immediates i habitatges de substitució a les asseguradores

Advocades dels veïns de Canigó reclamen al govern català reformes immediates i habitatges de substitució a les asseguradores
Raquel Moreno Escudero
26/02/2024 - 17:28

Badalona - Les advocades que s'encarreguen de l'assessorament jurídic als afectats del carrer del Canigó reclamen a la Generalitat reformes immediates als edificis per a que els veïns puguin tornar a casa seva. També denuncien que cap de les companyies d'assegurances ha ofert als afectats un habitatge de substitució, quan la normativa, diuen, els obliga a fer-ho. Els veïns reiteren sentir-se desemparats després de 20 dies sense tenir una resposta unànime per part de les administracions.

advocades afectats

L'equip expert en l'assessorament jurídic reclama a més, la condonació del rebut de l'IBI als afectats, i que s'agilitzin crèdits ICO a cost zero per a les famílies. En aquest sentit, l'advocada Maria José Tarancón lamenta que la Generalitat no es faci càrrec d'una reforma integral de tots els edificis implicats en la tragèdia, i fa una crida a assumir, diuen, la seva responsabilitat.

Arran de la declaració de zona catastròfica per part de l'Ajuntament de Badalona l'equip d'advocades dels afectats està enviant cartes als bancs per demanar-los una moratòria d'1 any en el pagament de les hipoteques i els seus interessos. Segons ha alertat l'advocada Andrea Filella, també posen en el punt de mira la inacció de les companyies asseguradores que haurien d'oferir un habitatge de substitució als afectats, tot i que no es coneguin encara les causes de l'esfondrament del número 9.

veí afectat

Els veïns se senten desemparats després de 20 dies sense tenir una resposta unànime per part de les administracions. En David Enri, veí del carrer del Canigó número 7, reclama actuacions com les que s'han donat als afectats per la tragèdia de l'edifici calcinat a València, que han rebut nous habitatges on allotjar-se i ajudes econòmiques d'entre 6.000 i 10.000 euros per fer front a les primeres necessitats.

Les advocades ja han donat assessorament jurídic als afectats del número 9 i 7, i asseguren que acompanyaran la resta d'afectats no només del carrer del Canigó, sinó també dels carrers d'Ausiàs March i Llefià, en total 440 veïns.