AFA Ventós Mir porta l'ús de la pista de la plaça del Gas a Antifrau

AFA Ventós Mir porta l'ús de la pista de la plaça del Gas a Antifrau
Mar Martínez
27/02/2023 - 16:29

Badalona - L'Associació de Famílies d'Alumnes del Ventós Mir ha portat la problemàtica sobre l'ús de la pista de la plaça del Gas a l'Oficina Antifrau de Catalunya. Tot plegat després d'haver rebut l'anunci per part del Centre de Mediació del Departament de Justícia de la Generalitat que la mediació amb l'Ajuntament de Badalona no es durà a terme.

L'AFA de l'escola Ventós Mir culpabilitza la regidoria d'Esports. I és que, segons la notificació del Centre de Mediació de Catalunya, la mediació no es farà perquè l'Ajuntament no l'ha sol·licitat. Esports, per la seva banda, assegura que ja s'ha informat la Generalitat que la pista està ocupada per l'Institut La Llauna en l'horari que reclama el Ventós Mir. Des de la regidoria d'Educació també assenyalen al departament d'Esports de l'Ajuntament. Consideren que 'ha renunciat' a tirar endavant la mediació.

AEB

En l'actualitat, el poliesportiu municipal que hi ha a la Plaça del Gas és gestionat per l'Associació Esportiva Badalonès. En fan ús l'escola del mateix nom, el centre López Torrejón, l'institut La Llauna i també el Ventós Mir. Però aquest últim denuncia que les possibilitats d'accedir a les instal·lacions són mínimes en comparació amb les que tenen els altres centres escolars. Recordem que la disputa neix d'un conveni de 1996, del qual les famílies dubten de la seva legalitat.

Fede Jerez és vicepresident de l'AFA Ventós Mir: 'Ja que l'Ajuntament no vol seure per tractar aquest tema, hem tirat pel dret a l'Oficina Antifrau de Catalunya, perquè aquest conveni no és legal'.

Aquest conveni no és legal.

En l'actualitat, l'alumnat de cinquè i sisè de l'escola Ventòs Mir fa l'hora del pati a la Plaça d'Ernest Lluch. El centre ha aconseguit utilitzar el poliesportiu per fer Educació Física alguns dies a la tarda. Demana que les entitats de la zona puguin fer ús d'una pista com aquesta, de titularitat municipal, a partir d'un reglament d'ús públic.

La directora de l'Escola Ventós Mir, Maria Lobato: 'Ens agradaria que una pista municipal esportiva, pagada entre tots, tingui un reglament d'ús públic que permeti que les entitats de la zona en pugui fer ús, no només a l'hora del pati, sinó també fora d'aquest horari lectiu.'

Just aquest dimarts hi ha ple ordinari, i l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Ventós Mir ha demanat la paraula per reclamar una resposta a les seves demandes en relació amb l'ús del poliesportiu.