Agents de seguretat o botiguers, convidats als cursos de prevenció de violències masclistes i punts liles

Agents de seguretat o botiguers, convidats als cursos de prevenció de violències masclistes i punts liles
Mar Martínez
01/08/2023 - 14:41

Badalona - Més d'un centenar de professionals s'han sumat a les formacions per prevenir violències masclistes que fa menys de dues setmanes va posar en marxa el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat. Badalona i Montgat s'han adherit amb la participació d'algunes tècniques municipals en aquesta iniciativa que pretén que organitzadors de grans esdeveniments sàpiguen com actuar davant possibles casos de violència i també com funcionen els punts liles. El Departament vol fer arribar les formacions a 1.700 professionals de 150 municipis.

TELF VIOLENCIES MASCLISTES frame

En una festa major, un concert o una fira l'organització compta amb perfils molt diversos, d'entre els quals un agent de seguretat, un botiguer o un membre d'una entitat o una institució. Que la imprevisió no els trobi sense eines i que puguin acompanyar la víctima d'un cas de violència masclista fins al punt lila és la finalitat del curs que celebra des de fa uns dies la segona edició.

Pot venir un grup de noies que busca algun tipus de suport. Es troba la persona de l'accés, de seguretat o de la barra que està servint begudes i 'ostres, què faig?'. El Punt Lila és la referència

El curs, d'entre 3 i 6 hores, en funció de si es trien o no tots els mòduls consta de quatre parts. Hi ha una part conceptual sobre violències masclistes i un bloc dedicat a com construir un punt lila implicant tothom que organitza un esdeveniment. Es parla també de recursos específics i de casos pràctics. Sovint, el punt lila s'associa a l'oci nocturn o determinat tipus d'esdeveniments, però la voluntat del Departament és que sigui servei amb presència en indrets molt diferents i a qualsevol hora del dia.

CONCERT frame
Arxiu Badalona Comunicació

En paral·lel al curs, Igualtat i Feminismes ha engegat de la mà del Departament de Cultura la campanya 'El masclime no fa festa'. Es tracta de material digital a la web que es pot imprimir o descarregar en format de vídeo o àudio i que vol reforçar el valor del consentiment, el respecte, la diversitat i la comunitat en les relacions interpersonals en un context festiu i lúdic.

Línia d'atenció a les dones en situació de violència:

900 900 120