Agents de seguretat privada substituiran dilluns els guàrdies urbans que fan tasques de vigilància als edificis públics

Agents de seguretat privada substituiran dilluns els guàrdies urbans que fan tasques de vigilància als edificis públics
Àlex Sisó / Judit Larios
29/09/2023 - 21:35

Badalona - A partir de dilluns, agents de seguretat privada controlaran les entrades i sortides dels edificis públics de la ciutat amb l'objectiu de deslliurar els agents de la Guàrdia Urbana i puguin fer tasques de patrullatge al carrer. Una mesura que el govern de Badalona va començar a estudiar a finals de juny, a proposta dels comandaments del cos policial, per suplir la manca de policia local durant els mesos d'estiu, quan la plantilla fa vacances.

Que la mesura no s'hagi aplicat fins ara, respon al fet que el procés administratiu de contractació requereix un temps de dos mesos, que coincidint amb el mes d'agost, ha fet que s'endarrereixi. L'objectiu de l'executiu local, però, és que els agents de seguretat privada facin la tasca de control als equipaments municipals durant tot l'any i no de forma temporal. D'aquesta manera s'aconsegueix tenir més agents als carrers per reforçar la seguretat. Ho explica l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

Per la seva banda el president del Grup Municipal del PSC, Fernando Carrera, ha criticat que la mesura s'hagi aplicat un cop passat l'estiu, quan els agents ja no tenen vacances. Ho ha dit aquest divendres a la tertúlia del Badalona Matí.

El cos de la Guàrdia Urbana de Badalona compta amb 23 nous agents. L'acte de presentació s'ha fet aquest divendres a la plaça de Trafalgar, a Llefià, davant una gran expectació. Els agents han rebut la seva placa i també se'ls ha fet entrega de l'arma reglamentària de forma simbòlica.

WhatsApp Image 2023-09-29 at 21.16.55 (2)

Amb la incorporació d'aquests nous agents, el cos de la Guàrdia Urbana de Badalona ja l'integren 240 agents. Un nombre que Albiol considera insuficient. Per aquest motiu, ha recordat que s'han convocat 46 noves places d'agents que s'incorporaran passat l'estiu. L'alcalde també ha reiterat el seu compromís d'incrementar en un 50% la plantilla del cos durant el seu mandat i ha detallat que estan tramitant la compra de 7 nous cotxes i 17 motos de manera immediata.

WhatsApp Image 2023-09-29 at 21.16.55 (3)