Així és el mocador de les Festes de Maig 2024

Així és el mocador de les Festes de Maig 2024
David González / Sara Nicolás
04/04/2024 - 10:49

Madrid - Blanc i blau i amb motius inspirats en els mosaics. Així és el mocador de les Festes de Maig de Badalona de 2024. L'ha dissenyat, de manera altruista, el modista Lorenzo Caprile. L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i el reconegut sastre espanyol, Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts, han presentat el mocador aquest matí al seu estudi de Madrid.

Albiol i Caprile 01

Tan bon punt va rebre l'encàrrec, Caprile tenia clar que el mocador de les festes d'enguany havia d'inspirar-se en els mosaics exposats al Museu de Badalona. El resultat final són aquestes franges blanques i blaves que recorden als elements decoratius romans.

Des del principi vaig tenir clar que havia de recollir aquells motius dels mosaics i que fossin molt reconeixibles. Vam fer diverses proves amb l'equip inspirant-nos en les greques d'aquests mosaics

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que aquest va ser un dels primers encàrrecs que va fer en arribar a l'alcaldia. Albiol es mostra satisfet que el modista acceptés.

Li vaig explicar una mica la història de les Festes de Maig i li vaig demanar que, per mi i per tota la ciutat, seria un motiu d'orgull i satisfacció que ell dissenyés el mocador d'enguany

Els mocadors es podran adquirir el 23 d'abril a la Fira de Sant Jordi pel preu d'un euro. També es repartiran gratuïtament a tots els infants de les escoles bressol, educació infantil i primària, i als centres d'educació especial. En total, es faran arribar 25.000 mocadors als més petits de la ciutat.