Ajuntament de Badalona i UGT refermen el compromís d'assolir la igualtat de gènere

Ajuntament de Badalona i UGT refermen el compromís d'assolir la igualtat de gènere
Àlex Sisó
21/03/2024 - 21:02

Badalona - Impulsar els lideratges de les dones a la ciutat i assolir la igualtat de gènere. Són dos dels principals objectius que recull el manifest 'Lliures i Unides', signat entre l'Ajuntament de Badalona i el sindicat UGT amb motiu del 8M. Un text que s'ha llegit públicament aquest dijous en un acte al Centre Cultural el Carme. La trobada també ha acollit una conferència sobre corresponsabilitat social.

WhatsApp Image 2024-03-21 at 20.58.54

Amb la lectura del manifest, signat el passat 14 de març, l'Ajuntament i la UGT han volgut refermar el seu compromís de treballar per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes. La regidora de Feministes i LGTBIQ+, Florència Badia, i la secretària comarcal de la UGT al Barcelonès Nord, Reyes Solaz, han estat les encarregades de llegir el text, el qual ha posat en relleu que es vetlli perquè les empreses disposin de plans d'igualtat i protocols contra l'assetjament, entre altres aspectes.

Reyes Solaz, secretària comarcal de la UGT al Barcelonès Nord

Florència Badia, regidora de Feministes i LGTBIQ+

Durant l'acte, la secretària d'Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya, Eva Gajardo, ha ofert la conferència 'La corresponsabilitat social'. On s'ha posat sobre la taula la necessitat d'assolir un repartiment just, equilibrat i equitatiu de les tasques domèstiques, les responsabilitats de les cures i els permisos de conciliació.

Eva Gajardo, secretària d'Igualtat i Formació UGT Catalunya


Des de la UGT consideren que la corresponsabilitat fomenta l'eliminació de rols i estereotips de gènere i promou la igualtat d'oportunitats a la vida laboral, familiar i personal. Asseguren que encara queda camí per recórrer, sobretot pel que fa a la bretxa salarial. Detallen que és d'entorn el 20%, el que es tradueix en el fet que les dones cobren de mitjana uns 500 euros menys que els homes.

WhatsApp Image 2024-03-21 at 21.00.26