Albiol defensa que a Sant Roc 'ha d'actuar la justícia i no la llei gitana'

Albiol defensa que a Sant Roc 'ha d'actuar la justícia i no la llei gitana'
Àlex Sisó
21/06/2023 - 18:03

Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha criticat les declaracions d'un patriarca de Sant Roc sobre el desterrament dels presumptes violadors del Màgic fetes en diversos mitjans de comunicació. Albiol ha explicat que al barri no hi ha un referent únic i considera que és la justícia la que ha d'actuar i no la llei gitana. Ho ha dit en una entrevista al programa Cafè d'idees de RTVE.

Xavier Garcia Albiol ha destacat que a Sant Roc hi ha un problema educatiu, amb un absentisme escolar d'entre el 40 i 50% perquè els pares dels menors ho consenten. Considera que la situació al barri s'ha d'entomar de forma transversal, tenint en compte també els problemes socials i en l'àmbit de la justícia i no aplicant la llei al marge de la societat.

Garcia Albiol es reunirà divendres amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per abordar la situació al barri. De la trobada, Albiol n'espera propostes efectives i s'ha mostrat disposat a col·laborar amb la Generalitat per trobar una nova forma d'actuar que sigui més contundent. També reclama que el govern català inverteixi més a Sant Roc.

Albiol ha recordat que defensa que l'estat modifiqui la llei del menor perquè els menors de 14 anys deixin de ser inimputables. Més enllà d'aquesta reforma legal, que considera necessària, ha reiterat que per abordar la problemàtica que es viu a Sant Roc cal actuar en els àmbits socials i educatiu amb tota la contundència. Sobre aquesta qüestió també s'ha pronunciat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Entrevistat al programa Els Matins de TV3, Elena considera que rebaixar l'edat penal no resolt el problema i s'ha mostrat partidari d'adoptar mesures legals puntuals vinculades a garantir la seguretat de la víctima.

Durant l'entrevista, el conseller també ha assegurat que s'ha intensificat la presència dels Mossos d'Esquadra a Badalona.