Albiol demana al govern espanyol que simplifiqui la burocràcia perquè els ajuntaments puguin tramitar els fons europeus

Albiol demana al govern espanyol que simplifiqui la burocràcia perquè els ajuntaments puguin tramitar els fons europeus
Àlex Sisó
27/11/2023 - 18:05

Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, reclama al govern espanyol que simplifiqui els tràmits burocràtics i ampliï els terminis per facilitar l'accés de les administracions locals als fons europeus. També ha fet una crida a què l'executiu central utilitzi la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per coordinar i centralitzar les tramitacions dels ajuts. Albiol ha fet aquestes declaracions aquest dilluns durant un acte del Partit Popular Europeu celebrat a Barcelona.

F_9KH0xWAAA1Wtl

Albiol ha detallat que, en l'àmbit municipal, actualment hi ha disponibles 19.000 milions d'euros dels fons europeus. D'aquests, assegura que només s'han executat uns 7.000 milions. Un fet que atribueix a la mala execució i a les traves burocràtiques que el govern central posa als ajuntaments a l'hora d'accedir a les ajudes, les quals provoquen que, en algunes ocasions, els consistoris acabin renunciant, diu. Segons Albiol, ciutats com Badalona requereixen de serveis i suports exteriors per poder dur a terme la tramitació dels fons. La solució més efectiva, assegura, passa perquè el govern espanyol ampliï de forma immediata el termini de les licitacions i simplifiqui els tràmits mitjançant la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Durant la seva intervenció, l'alcalde també ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de fer clientelisme amb els fons europeus. Una realitat que, segons diu, estan vivint els alcaldes que no són del mateix color polític.

A banda de debatre sobre els fons europeus Next Generation, durant l'acte el Partit Popular s'ha envoltat de dirigents europeus de la mateixa formació per clamar contra l'amnistia que s'està tramitant al Congrés. El president de la formació, Alberto Núñez Feijóo, present a l'acte, ha acusat Pedro Sánchez de ser aplaudit per Hamàs després d'obrir la porta a reconèixer, unilateralment, diu, l'Estat Palestí. L'acte també ha comptat amb la presència del president del Partit Popular Europeu, Manfred Weber.

pp
@Albiol_XG