Albiol insta l'oposició a presentar alternatives per als pisos de Ca l'Arnús

Albiol insta l'oposició a presentar alternatives per als pisos de Ca l'Arnús
Jordi Ribàs / Mar Martínez
07/05/2024 - 00:22

Badalona - L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha detallat la seva proposta pel que fa a la construcció d'habitatges al Parc de Ca l'Arnús. Assegura que no es faran pisos al parc, però que sí que permetrà construir a les naus ubicades just a la dreta de l'entrada des del carrer Sant Bru.

Així ho ha explicat en el ple d'aquest mes de maig. Per Albiol, és important conservar el parc, però considera que costaria massa diners públics fer una permuta total dels terrenys edificables dins el parc que són propietat de TUSGSAL. Per això, la seva proposta, diu, passa per fer una permuta de la major part de l'espai, però no pas de les naus que actualment es troben abandonades i que, a parer seu, no formen part de parc.

Per vostés són parc, fantàstic, però per mi són naus. Allà, de manera endreçada, es pot permetre una edificació correcte perquè l'operació no ens costi una millonada

Aquesta ha estat la seva resposta a la moció presentada per Guanyem, Esquerra i els Comuns per exigir la permuta o expropiació d'aquests terrenys. Una moció que també ha defensat Maria Reyes, representant de la plataforma Defensem Ca l'Arnús, qui ha carregat contra el govern i contra TUSGSAL:

És trist veure com tant el govern com una de les empreses més arrelades tenen la intenció de destruir una entrada històrica que ens pertany a tots nosaltres

Tant el govern local com el president del PSC, Fernando Carrera, han criticat que la moció l'hagin presentada els tres grups municipals que van impulsar l'actual Pla General Metropolità, aprovat el 2017 i on s'indica que aquests terrenys són edificables.

Veus al 2017 una ordenació urbanística aprovada per Dolors Sabater, que ens porta aquesta moció conjuntament amb Comuns i Esquerra, i no s'entèn molt bé què ha passat aquí

De totes maneres, els socialistes també han criticat Albiol per no complir la seva promesa electoral de no construir-hi cap pis. Una crítica a la qual s'ha sumat la portaveu de Badalona en Comú Podem, Rosa Trenado.

En campanya va dir que no es construirà cap pis a Ca l'Arnús, només li diem que compleixi la seva promesa

Per la seva banda, Dolors Sabater, de Guanyem, ha defensat la seva actuació l'any 2017, i ha assegurat que el govern actual disposa de més diners i alternatives per evitar la construcció de pisos al parc.

El que vam fer, ho vam fer en minoria i amb els diners que hi havia, però ara evidentment aniriem a totes

Amb els vots en contra del PP, la moció no ha prosperat. L'alcalde, però, ha emplaçat a tots els partits a preparar per escrit possibles alternatives pel futur d'aquests terrenys del parc de Ca l'Arnús, i ha proposat programar un ple extraordinari per debatre exclusivament sobre aquesta qüestió.