Albiol: 'El possible motiu de l'ensorrament de l'edifici podria ser la falta de qualitat de materials del sostre de l'àtic'

Albiol: 'El possible motiu de l'ensorrament de l'edifici podria ser la falta de qualitat de materials del sostre de l'àtic'
Emma Teixidó / Susana Soldado / Silvia Llamas / Jordi Ribàs
07/02/2024 - 14:12

El Raval, Badalona - Els Bombers ja han acabat amb les tasques de desenrunament i descarten més víctimes a l'interior de l'edifici. Des de les 17h els veïns ja poden tornar a casa a recollir les seves pertinences. Ho faran acompanyats de professionals de Mossos i Bombers per garantir la seva seguretat.

Sobre les possibles causes del col·lapse de l'edifici de 5 plantes, des de Bombers no han volgut entrar en detalls perquè quan acabin les tasques faran el traspàs de tota la informació als tècnics municipals i als Mossos d'Esquadra. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, sí que ha confirmat que l'edifici havia passat l'ITE, la inspecció tècnica de l'immoble, i ha apuntat a un possible motiu de l'ensorrament que podria haver estat per 'la falta de qualitat de materials del sostre de l'àtic'. Tot i això ha dit que encara cal ser prudent perquè falta conèixer tots els informes tècnics que encara han d'arribar.

Albiol ha explicat també que s'oferirà acompanyament social i emocional als afectats del col·lapse, tot i que també ha dit que es donarà assessorament jurídic a totes aquelles persones que ho necessitin perquè es puguin sentir acompanyades en tot moment. A més, aquest dijous se signarà un decret d'emergència per poder tramitar “de forma àgil i eficient” totes les mesures necessàries.

Durant el dia d'avui els Bombers tenen previst acabar el desenrunament de l'edifici núm. 9 del carrer Canigó. Serà llavors quan donaran per acabat els treballs de recerca de possibles víctimes. I és que tot i que no es treballa amb la hipòtesi de trobar més víctimes sota la runa, fins que no s'acabin els treballs no quedarà descartat, tal com ha matisat la sotsinspectora del cos de Bombers, Mari Muñoz.

També ha comparegut, en aquesta roda de premsa a peu del carrer Canigó, el delegat del govern, Joan Borràs, qui ha agraït les tasques dutes a terme pel cos de Bombers, Protecció Civil, el SEM i d'altres cossos de seguretat. Ha explicat també que treballaran coordinats amb l'ajuntament en tot allò que es necessiti fins al final de les tasques.