Albiol es compromet a presentar el projecte de remodelació dels mercats Torner, Maignon i Llefià el primer trimestre de 2024

Albiol es compromet a presentar el projecte de remodelació dels mercats Torner, Maignon i Llefià el primer trimestre de 2024
Judit Larios/ Raquel Moreno
28/11/2023 - 00:57

Badalona - El govern local es compromet a presentar el projecte de remodelació dels mercats Torner, Maignon i el de Llefià el primer trimestre del 2024. La licitació s'obriria durant el segon semestre de l'any. Mentrestant, assegura que farà les reparacions més urgents en cadascun d'ells. L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha fixat la data durant el ple ordinari de novembre, en resposta a la moció presentada pel grup municipal d'ERC que exigia reformar el Torner. El text ha estat aprovat per unanimitat.

L'executiu popular ha evitat parlar de mesures concretes de remodelació del mercat Torner, ja que, diu, encara ha de decidir quin serà el seu futur. Davant les queixes d'alguns paradistes presents a la sala de plens, que li retreien a l'alcalde que no poden esperar a que s'engegui el projecte de reforma, Albiol ha garantit que durà a terme les actuacions d'emergència necessàries a curt termini. Als paradistes, els ha demanat un «marge de confiança». També ha explicat que està mantenint reunions amb inversors privats, sense els quals, assegura, el projecte seria «inviable econòmicament». Escoltem l'alcalde.

Els paradistes del Torner s'han mostrat desconfiats davant el compromís de l'alcalde. Lamenten que fa anys que el mercat es troba en mal estat i creuen que la situació no canviarà aviat. La seva presidenta, Olga Viltró, ha denunciat que les condicions del mercat són molt preocupants ja que posen en perill tant els clients com els mateixos paradistes.

El grup municipal d'ERC, qui ha impulsat la moció, ha recordat que durant l'anterior mandat es va aprovar un pla de xoc de 2 milions d'euros per realitzar obres de millora a tots els mercats municipals. Per al Torner, es preveia una inversió de 800.000 euros, a banda d'una subvenció de l'AMB de 240.000 euros més. El president del grup republicà, Àlex Montornès, ha reclamat que s'executin aquestes partides.

Albiol ha concretat que ja va tenir una primera trobada amb operadors interessats a invertir en el mercat i que s'hi tornarà a reunir aquest dimecres. Així, ha proposat una reunió amb paradistes i oposició per discutir sobre el futur d'aquests equipaments de cara a la setmana vinent.