Albiol fa un balanç satisfactori però inconformista del primer any de mandat

Albiol fa un balanç satisfactori però inconformista del primer any de mandat
Raquel Moreno Escudero
17/06/2024 - 14:12

Badalona - El govern municipal impulsa aquest 2024 un Pla d'Inversions de 84 milions d'euros per a grans projectes de ciutat, segons ha anunciat l'alcalde Xavier Garcia Albiol en roda de premsa per fer balanç del primer any de mandat. Destaquen les millores en la via pública i la climatització d'equipaments municipals, entre elles les escoles bressol públiques i les oficines d'El Viver. Una partida per aquest 2024, tot i que el govern assegura que hi haurà entrades econòmiques noves d'inversions anuals fins a acabar el mandat.

Albiol ha assegurat que quan va accedir a l'alcaldia 11 dels 13 grans contractes de via pública estaven caducats. 3 d'aquests, explica, ja s'estan licitant. Es tracta dels concursos de senyalització, neteja i enllumenat. Sobre el nou contracte de neteja, Albiol també ha detallat, a l'entrevista del BDN360º, que hauria d'adjudicar-se al novembre i que inclourà la reubicació dels camions d'escombraries, que deixarien d'aparcar-se a Bufalà. Recordem que fa més de deu anys que els veïns denuncien les molèsties que hi provoquen, i per això es preveu traslladar-los a un espai sense habitatges a la zona industrial de Montigalà.

Segons Albiol, en aquests 365 dies al capdavant de la gestió municipal, han recuperat el prestigi de Badalona i estan capgirant el caos que, segons considera, vivia la ciutat. Celebra, a més, haver iniciat el desbloqueig de la paràlisi administrativa de l'Ajuntament amb la contractació de més d'una seixantena de treballadors, dels 110 que s'incorporaran a finals d'aquest any. Per primera vegada, explica, s'enforteix la maquinària municipal amb la figura del gerent municipal i un equip directiu per liderar els diversos departaments.

D'altra banda, ha assegurat que la regidoria d'antiocupació ha aturat el 50% de les ocupacions denunciades a Guàrdia Urbana, 113 des del mes de gener. Considera que això posa en evidència una de les fites més importants per l'executiu local. Paral·lelament, ha reiterat que Badalona tornarà a construir habitatge públic en 8 solars del municipi. Immobles, anuncia, que es destinaran a famílies vulnerables, però també a la classe mitjana que no pot fer front a les despeses de lloguer ni hipoteca.