Albiol no oferirà reallotjament temporal a vuit famílies que seran desnonades divendres

Albiol no oferirà reallotjament temporal a vuit famílies que seran desnonades divendres
Judit Larios / Berta Soler
11/12/2023 - 21:29

Badalona - Vuit famílies vulnerables de Badalona es veuran obligades a abandonar casa seva abans d'aquest divendres pel risc de ruïna de l'edifici, ubicat al carrer Calderón de la Barca. El govern local diu que els serveis socials de l'Ajuntament no els oferiran ajuda perquè, assegura, són persones conflictives.

L'Ajuntament els va notificar el desnonament la setmana passada, després d'elaborar un informe que alerta del mal estat de l'edifici. L'alcalde, Xavier García Albiol, assenyala que només els oferiran el suport al qual els obliga la llei i ho justifica pels problemes de convivència que, diu, aquestes famílies han generat entre els veïns.

L'oposició denuncia que l'executiu municipal deixi al carrer a aquestes famílies sense donar-los una alternativa d'emergència més enllà d'una nit al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. Tant ERC com Badalona En Comú Podem alerten que algunes d'elles tenen menors i que són persones amb recursos econòmics limitats. Demanen que se'ls ofereixi un allotjament temporal tenint en compte la seva vulnerabilitat i el poc marge per trobar un nou lloc on viure. A més, els republicans diuen tenir constància que totes les famílies viuen en situació de lloguer.

El consistori reclamarà responsabilitats al propietari de l'edifici, perquè es faci així càrrec de les obres i l'adequació dels habitatges.