Albiol reclama més recursos pels ajuntaments per gestionar la immigració

Albiol reclama més recursos pels ajuntaments per gestionar la immigració
Jordi Ribàs
14/02/2024 - 22:06

Cercle d'Economia, Barcelona - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat més recursos a l'estat i a la Generalitat per gestionar les qüestions socials derivades de la immigració. Ho ha fet en un debat amb altres alcaldes organitzat pel Cercle d'Economia de Barcelona aquest dimecres per tractar, precisament, la immigració des d'un punt de vista local.

En les seves intervencions, Albiol ha criticat el que considera que és una mala gestió dels fluxos migratoris per part dels governs d'esquerres. Assegura que les polítiques que promouen acollir més immigrants, a les quals ell s'oposa, no són conseqüents perquè, argumenta, un cop aquí “no se'ls garanteix la regularització dels papers i l'accés a un treball digne”. Preguntat per un aspecte positiu de la gestió municipal de la immigració, Albiol ha assegurat que s'està reforçant el sistema d'integració en l'àmbit educatiu.

La resta d'alcaldes de la taula rodona, però, han recordat a Albiol que la llei actual d'estrangeria, que consideren el principal obstacle de la regularització de persones immigrades, no és d'esquerres sinó que va ser feta pel govern del Partit Popular del 2002. Així ho han apuntat l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i l'alcalde de Guissona, Jaume Ars. Ars també ha defensat que a Catalunya, on hi ha un context de demografia en decreixement, “la immigració és una oportunitat”.

L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, també ha criticat Albiol per, segons afirma, relacionar la immigració amb criminalitat “per partidisme”. L'alcaldessa ha argumentat que al seu municipi la majoria dels problemes de convivència no són causats per immigrants.