Albiol vol retardar 3 anys la implantació de la Zona de Baixes Emissions a Badalona

Albiol vol retardar 3 anys la implantació de la Zona de Baixes Emissions a Badalona
Montse López
25/05/2023 - 15:44

Badalona - Xavier Garcia Albiol retardarà la implantació de la Zona de Baixes Emissions a Badalona fins al 2027. Si aconsegueix la majoria absoluta, vol aprovar una moratòria abans que acabi l'any perquè els vehicles antics puguin seguir circulant.

El candidat popular diu que no s'oposa a les mesures que han de reduir la contaminació ambiental però considera que la restricció de circulació a Badalona castigarà a molts veïns i, sobretot, els treballadors autònoms. Garcia Albiol ha titllat 'd'injustícia' el fet que famílies de la ciutat s'hagin de canviar el cotxe en un moment en què la inflació afecta totes les butxaques.

Crec que és una injustícia ja que es perjudicaria gairebé a la meitat de les persones que tenen cotxe a la ciutat de Badalona

Recordem que els municipis de més de 20.000 habitants hauran d'implantar les Zones de Baixes Emissions per complir amb l'acord per a la millora de la qualitat de l'aire. Badalona ja va aprovar al 2022 una moratòria d'un any. Es va fer a través d'una moció al ple amb els vots favorables del PP, el PSC i l'abstenció d'Esquerra Republicana. Tot i així, la ciutat ja disposa de la trentena de càmeres que s'hauran d'instal·lar per controlar la circulació de vehicles contaminants.

Garcia Albiol assegura que, si aconsegueix l'alcaldia, una nova moratòria s'aprovaria al mes d'octubre per evitar les sancions a partir de l'1 de gener de 2024, quan està previst que s'implanti la restricció a Badalona.