Alcaldes i alcaldesses s'uneixen per millorar la coordinació policial entre els municipis del Barcelonès Nord

Alcaldes i alcaldesses s'uneixen per millorar la coordinació policial entre els municipis del Barcelonès Nord
Raquel Moreno
13/02/2024 - 14:13

Santa Coloma de Gramenet - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el de Montcada i Reixac, Bartolomé Egea, les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, i el tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, s'han reunit aquest matí al municipi veí de Santa Coloma per millorar la coordinació policial entre els municipis del Barcelonès Nord.

Alcaldes i alcaldesses han acordat establir una coordinació més efectiva entre les seves administracions des d'una perspectiva de seguretat integral. En aquest sentit, s'han compromès a la creació d'una Comissió Intermunicipal de Seguretat Pública del Barcelonès Nord, la qual es reunirà trimestralment i alternarà les seves sessions entre les diferents Juntes Locals de Seguretat de cada municipi.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que cal treballar conjuntament amb els municipis fronterers per tal d'actuar per resoldre conflictes comuns, com ara els furts, les ocupacions i la prevenció d'incendis davant la sequera. També ha explicat que els cossos de seguretat de Badalona ja han treballat amb èxit, diu, en operatius conjunts amb els de Sant Adrià i Santa Coloma. Ara s'uneixen els municipis de Montcada i Reixac i Barcelona.

Algunes de les prioritats que s'han establert fan referència als controls de salut pública i armes blanques, els operatius territorials coordinats i la lluita contra les ocupacions amb actuacions integrals. També destaquen la prevenció d'incendis i les infraccions derivades de l'emergència per sequera, a més de la creació d'un sistema de comunicació operativa conjunta entre les sales de comandament policial de tots els municipis.

En una primera fase, la Comissió centrarà el seu treball a la Serralada de Marina i al riu Besòs, treballant en la prevenció d'incendis forestals i les infraccions associades, així com en les actuacions de control i seguiment d'activitats incompatibles amb la protecció del medi ambient i de l'ús cívic dels espais naturals.

D'altra banda, com a actuacions d'especial rellevància, es tindrà una observació permanent sobre els delictes de violència de gènere, contra el patrimoni i la prostitució, dirigint les actuacions cap els grups delictius organitzats.

reunió seguretat 1