Àlex Montornes, ERC: 'Ser tinent d'alcalde a Badalona i diputat a Catalunya em sembla incompatible'

Àlex Montornes, ERC: 'Ser tinent d'alcalde a Badalona i diputat a Catalunya em sembla incompatible'
Mar Martínez
14/05/2024 - 16:00

Morera - El president del Grup municipal d'Esquerra Republicana, Àlex Montornès, considera incompatible que dos regidors al govern d'una ciutat com Badalona puguin treballar també com a diputats al Congrés. Demana a l'alcalde Garcia Albiol, com també han fet els socialistes, que remodeli el govern local per tal que no es produeixi aquesta duplicitat de càrrecs.

En una entrevista al programa Badalona Matí, de Ràdio Ciutat, el regidor republicà ha dit que la feina de diputat requereix una dedicació exclusiva. També, que pot suposar un conflicte d'interessos, ja que en l'àmbit autonòmic no sempre es voten projectes que poden afavorir demandes locals. Per tot això considera que els càrrecs de regidor i diputat que haurien d'assumir Rosa del Amo i Juan Fernández són incompatibles.

Montornès ha insistit que Esquerra ha de treballar a partir d'ara des de l'oposició al govern de la Generalitat i diu que socialistes i Junts podran arribar a acords perquè, de fet, comparteixen projectes, com el del Hard Rock Café.

El president del grup d'Esquerra al consistori ha recordat que a Badalona la formació ha perdut més de tres mil electors a les autonòmiques, i cent vuitanta mil a Catalunya. Ha destacat que el govern republicà que ara tanca etapa ha apostat per la incorporació de dones al cos de Mossos d'Esquadra, la contractació de mestres o la inversió en habitatge. Diu que en aquest cicle, amb Esquerra al capdavant a Catalunya, s'han creat vuit mil llocs de treball i que l'índex d'atur ha estat el més baix dels darrers setze anys.

Pots escoltar l'entrevista sencera clicant aquí.