Alta Alella calcula un 40% de pèrdues a causa de la sequera

Alta Alella calcula un 40% de pèrdues a causa de la sequera
Montse López
30/06/2023 - 14:56

Tiana - Les pluges dels darrers dies segueixen sent insuficients per l'episodi de sequera que estem vivint. Sobretot, en l'àmbit de l'agricultura. El celler Alta Alella calcula que tindrà un 40% de pèrdues aquest any a causa de la falta d'aigua.

Els dos últims anys, el sector del vi i el cava ja ha patit les conseqüències de la sequera però alerten que aquest estiu ja estan arribant al límit. A Tiana, les vinyes d'Alta Alella mostren els efectes d'aquesta manca de pluges i es desconeix quan començarà la verema ja que intentaran allargar el procés al màxim. 'En aquests moments, calculem unes pèrdues del 40% però encara no podem aifnar prou perquè hi ha raïm però hi ha poca superfície de fulla', assegura Josep Maria Pujol-Busquets, propietari del celler d'Alta Alella.

Raïm vinyes Alta Alella

Tampoc saben quina qualitat tindrà el raïm que recullin. El que sí tenen clar des d'Alta Alella és que cal treballar en varietats que s'adaptin al canvi climàtic. 'Treballem en un projecte per seleccionar aquelles plantes que millor resisteixin aquesta sequera', diu Pujol-Busquets, 'necessites 20 o 30 anys però t'assegures que seran plantes adaptades a la nova situació'.

Vinyes Alta Alella 1

Per salvar la temporada, Pujol-Busquets calcula que hauria de ploure uns 20 litres, mínim un cop a la setmana. Tenint en compte que durant tot el mes de juny, a Badalona ha caigut un total de 17 litres, la situació continua sent complicada

D'aquesta manera, des d'Alta Alella auguren que produiran vins joves, que es beuen amb facilitat, i aprofitaran per vendre vins d'anys anteriors provinents de bones collites que permeten envelliments llargs.