Alumnat de secundària trepitja el Teatre Zorrilla, en la centenari de la mort d'Àngel Guimerà

Alumnat de secundària trepitja el Teatre Zorrilla, en la centenari de la mort d'Àngel Guimerà
Àlex Sisó | Laia Martínez
17/04/2024 - 18:31

Badalona - Des de treballar la part més tècnica, com la il·luminació o el so, a l'attrezzo i tota la dramatúrgia. Tots i cada un dels passos que cal fer perquè una obra es representi dalt d'un escenari ho posen en pràctica els alumnes de 16 centres educatius de Badalona a la 9ª Mostra de Teatre de Secundària al Teatre Zorrilla. Enguany, Memorial Àngel Guimerà per commemorar el centenari de la seva mort. Una experiència que, més enllà del resultat, els serveix per fer cohesió entre ells i implicar-se en tots els aspectes teatrals.

Fragment de l'obra 'Històries Intermitents', representada al Teatre Zorrilla

Les angoixes, els temors dels adolescents i els possibles monstres que porten dins surten a la llum en forma de catarsi en l'obra teatral 'Històries Intermitents'. Un guió propi, però que està inspirat en diferents conceptes d'Àngel Guimerà. Aquest ha estat un petit fragment. L'obra sencera que han preparat es podrà gaudir el 3 de maig al Teatre Blas Infante.

És el laberint que ells tenen a l'adolescència

La Laura García és la coordinadora de projectes artístics al Col·legi Mare de Déu de l'Assumpció.

Els adolescents, per tant, han estat els protagonistes d'aquesta obra, que parla d'ells mateixos.

Els temes que tractem els vivim de primera mà. Conscienciar els altres perquè tracta de temes molt seriosos

Júlia Ragué és una de les participants

Com passa amb els diferents centres de secundària que hi participen, entre els quals el Maregassa, d'Educació Especial, l'alumnat s'ha implicat en totes les parts perquè la representació tiri endavant.

Experiència simplement increïble

Marco Caballero i Estefania Puigvert, dos alumnes que també hi han participat

Durant la tarda, els Maristes Champagnat i l'Institut Isaac Albéniz han representat altres obres teatrals. Però no seran els únics.

Fragment de l'obra 'L'home sense ombra', representada per alumnes de l'Institut Isaac Albéniz

Aquest dijous a la tarda i dilluns vinent al matí, alumnes de Badalona continuaran pujant a l'escenari del Teatre Zorrilla.

Crear obres pròpies. No només la creació del text, sinó també tota la dramatúrgia

Jordi Arnal és cap de la Unitat de Dinamització i Participació Educativa

Durant els dies que se celebra la Mostra, els alumnes dels mateixos centres participants i les famílies poden accedir al teatre. També ciutadania interessada, si hi ha aforament disponible. Un cop acabi l'edició d'aquest any, ja començaran a preparar la Mostra de l'any vinent que complirà 10 anys de vida i volen que sigui ben especial.