Alumnes de l'Institut Escola Turó Caritg recullen 155kg de residus al parc

Alumnes de l'Institut Escola Turó Caritg recullen 155kg de residus al parc
Anna García de Albéniz
10/05/2024 - 15:21

Parc del Turó Caritg, Sistrells - Més de 200 alumnes de l'Institut Escola Turó Caritg han recollit aquest divendres 155 quilos de residus al Parc del Turó d'en Caritg. Una acció emmarcada en la jornada europea «Let's Clean Europe 2024» que pretén conscienciar sobre la cura del medi ambient.

TURO CARITG

En la iniciativa hi participen tots els cursos, des de l'educació infantil fins a secundària. Cada nivell s'encarrega de diferents reptes de caràcter mediambiental. En aquest cas, els estudiants de cinquè, sisè i segon d'ESO han recollit la brossa que es llença de forma deliberada en l'entorn natural. Entre els alumnes, motivació i satisfacció de poder participar en un servei comunitari per millorar l'entorn del barri.

Tot i que es tracta d'una jornada més lúdica fora de l'aula, la qüestió de fons es tracta diàriament a l'escola. De fet, segons les professores, es busca que els joves siguin agents transformadors mitjançant els aprenentatges adquirits. Ho expliquen la Sara López, coordinadora pedagògica i la Sònia Ureña, tutora de cinquè.

Ja fa tres anys que el centre badaloní té aquesta cita marcada al calendari. De fet es van adherir a aquesta proposta europea quan el centre es va fusionar en primària i secundària. En total, més de 400 alumnes formen part del projecte.