Alumnes i docents es formen en fabricació digital per crear una Badalona en miniatura

Alumnes i docents es formen en fabricació digital per crear una Badalona en miniatura
Sara Nicolás
02/06/2023 - 13:41

Badalona - L'Alumnat de més d'una desena de centres educatius de Badalona ha treballat a contrarellotge durant els darrers mesos per tal de tenir enllestida la seva maqueta del projecte «Menuda Badalona». La iniciativa, sorgida des del BdnLab i presentada avui al Museu de Badalona, consisteix en la reproducció en format 3D d'un edifici emblemàtic de la ciutat.

PRESENTACIÓ BDNLAB MENUDA BADALONA

Tot i no tractar-se d'un concurs, els alumnes i docents treballen a consciència per tal d'aconseguir crear una maqueta innovadora. Fins i tot alguns centres que han participat en edicions anteriors aprofiten la seva experiència per afegir millores a les seves maquetes, com ara introduir llum a través de la programació, segons explicava Alejandro Aliaga, director de BdnLab.

Hem vist una evolució en els centres educatius que han participat per segona i tercera vegada. Tant de solucions tècniques com d'aprenentatge tecnològic als docents, i això, evidentment, es transmet als alumnes

Una de les il·lusions del projecte «Menuda Badalona» és crear una representació en miniatura que mostri la realitat de la ciutat. Així doncs, els centres educatius han presentat les seves maquetes d'edificis emblemàtics com la Casa de la Vila, el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra o el Mercat Maignon. Aquest últim, però, ha estat un projecte que s'ha construït en dos anys en comptes d'un curs. Els encarregats de produir aquesta maqueta han estat els alumnes del Col·legi Badalonès, Pol Domingo i Guillem Serrat.

MAQUETES BDNLAB MENUDA BADALONA

Des del BdnLab es mostren orgullosos de la feina feta aquesta edició, ja que, asseguren, han assolit l'objectiu final: formar a docents i alumnes envers el disseny per a la fabricació digital.