Badalona és el municipi amb més usuaris del servei AMBici

Badalona és el municipi amb més usuaris del servei AMBici
Mar Martínez / Àlex López
17/01/2024 - 16:17

Badalona - Badalona comença l'any amb més de 4.800 usuaris del servei AMBici. D'entre els quinze municipis on s'ha desplegat, o està a punt de fer-ho, la nostra ciutat és la que més usuaris té. El repte d'enguany per l'Àrea Metropolitana de Barcelona és consolidar el servei i això implica millorar el manteniment de les bicis.

Aquestes s'han utilitzat més de 340.000 vegades a la nostra ciutat des que es va posar en marxa la passada primavera.

Durant aquest 2024 tindem més disponibilitat de bicicletes

  • Marc Iglesias és cap de Gestió de Mobilitat Sostenible de l'AMB:

Un altre dels serrells que s'hauran d'anar polint de l'AMBici són els actes incívics i l'ús que en fan els menors de 16 anys, que no poden conduir aquestes bicis. La dada, segons l'AMB, és anecdòtica, però s'hi està actuant.

  • Marc Iglesias és cap de Gestió de Mobilitat Sostenible de l'AMB:

L'Àrea Metropolitana espera que l'augment de tarifes vagi acompanyat d'un ús més respectuós de les bicicletes. Un cop superada la fase promocional, l'AMBici passa de 25 euros l'any i desplaçaments gratuïts a 40 euros l'any i 15 cèntims d'euro la primera mitja hora, amb una pujada de preu els minuts següents. En poques setmanes, segons l'AMB, l'AMBici comptarà amb dues estacions al nucli urbà de Sant Adrià de Besòs. La ciutat veïna en té dues, però són al límit amb Barcelona per permetre als usuaris fer el canvi al Bicing barceloní. De Sant Adrià encara no hi ha dades oficials d'usuaris. A Santa Coloma en són un miler.

AMBICI 2 bici

PREGUNTEM A ALGUNS USUARIS:

Hem sortit al carrer per conèixer la satisfacció dels usuaris d'AMBici. Els hem preguntat com valoren aquest servei i si consideren que va en consonància amb el canvi de tarifes. Els enquestats coincideixen que, si bé el servei de l'AMBici va començar amb un bon funcionament, la manca d'un manteniment regular afecta la seva experiència. La queixa més repetida és la de la càrrega de les bateries. Asseguren que amb freqüència les troben descarregades un cop les desbloquegen, tot i aparèixer marcades amb la bateria plena.

Quan agafo la bici, al cap de dos minuts em deixa de funcionar

  • En Lluc i la Clàudia:

Els actes incívics, tot i ser minoritaris, també afecten el manteniment de la flota, ja que a vegades falten parts de la bicicleta o estan deteriorades. Sovint, es queixen, alguns menors en fan un ús recreatiu que pot malmetre algunes de les seves parts.

Sóc professor d'Institut i a l'hora del pati, tinc alumnes que agafen la bicicleta per fer voltes

  • En Toni Carrera és professor de secundària:

Amb tot, esperen que la pujada de preu es vegi reflectida en un augment de la qualitat del servei i de manteniment; i dissuadeixi aquells que en vulguin fer un ús irresponsable.

AMBici BICI 3