Amics del Gorg-Mar reclama una partida pressupostària per al Banc dels Aliments de Badalona

Amics del Gorg-Mar reclama una partida pressupostària per al Banc dels Aliments de Badalona
Mar Martínez
08/08/2023 - 13:45

Bufalà - L'Associació Amics del Gorg Mar demana a l'Ajuntament de Badalona que dediqui una partida del pressupost municipal al Banc dels Aliments, que a la ciutat gestiona aquesta entitat. Vol que el nou consistori s'emmiralli en altres ajuntaments metropolitans que destinen uns diners a necessitats alimentàries de les famílies amb economies més fràgils.

El Banc dels Aliments de Badalona depèn de donacions del banc de Barcelona i de les que fan supermercats de la ciutat, com Mercadona, Caprabo o Eroski. Això, segons explica Amics del Gorg Mar, suposa als seus voluntaris haver de fer tasques pròpies de comercials, per captar empreses que facin aportacions. L'entitat reclama al consistori una implicació que aporti estabilitat.

Possible trasllat en mig any

L'Ajuntament cedeix un espai municipal, l'antiga fàbrica Focus, perquè el Banc d'Aliments faci la seva feina i distribueixi aliments a les famílies derivades per Serveis Socials. Aquest edifici és on el govern va prometre projectar la nova piscina municipal. I diu Miquel Navarro, secretari d'Amics del Gorg-Mar que en sis mesos, i per aquest motiu, el Banc dels Aliments haurà de traslladar-se a un altre espai, tot i que en desconeix quin. L'Ajuntament de Badalona diu que està buscant un espai alternatiu, però no s'ha pronunciat sobre la data del trasllat.

En l'actualitat les famílies beneficiàries del Banc dels Aliments de Badalona són 300, que cada quinze dies s'adrecen a la Focus, a Bufalà, per recollir la seva cistella on hi ha aliments envasats, com oli, llenties o sucre, i també d'altres de frescos, com carn, peix o ous.

Banc dels Aliments menjar

L'espai és tancat a l'agost. No es distribueixen cistelles familiars, però les repartides els darrers dies s'han omplert una mica més. I els congeladors, amb el treball d'alguns voluntaris, continuen rebent productes que aporten els establiments comercials amb la mirada posada al setembre.