Animadora sociocultural de Santa Coloma denuncia 'acomiadament improcedent'

Animadora sociocultural de Santa Coloma denuncia 'acomiadament improcedent'
Laia Martínez
01/09/2023 - 14:41

Santa Coloma de Gramenet - L'assessoria laboral del projecte associatiu de Ca la Sisqueta ha impulsat un grup de suport per l'acomiadament d'una animadora sociocultural dels serveis juvenils de l'Ajuntament de Santa Coloma. Els fets van tenir lloc el 25 de juliol quan l'empresa Tasca Projectes, que gestiona aquest servei externalitzat, va decidir destituir-la.

Segons el comunicat que ha fet públic l'entitat, es va fer sense previ avís i sense que la treballadora rebés cap queixa o amonestació durant el període treballat. De fet, segons l'assessoria laboral l'empresa hauria reconegut la improcedència del comiat, perquè no s'ha presentat cap argument. El comunicat indica que el motiu per fer-la fora hauria estat causat perquè la treballadora va promoure la sindicació a CGT i estava impulsant una campanya per municipalitzar aquest servei, entre altres. Per tant, titllen aquest comiat de 'polític' com a represàlia per l'acció sindical. A través de CGT, l'animadora sociocultural va presentar a principis d'agost una denúncia per la improcedència d'aquest acomiadament i resta a l'espera de quin recorregut pot tenir a nivell legal.

Amb tot, l'Ajuntament de Santa Coloma, que no s'ha pronunciat públicament, sí que ha explicat a Badalona Comunicació que no valora les decisions dels departaments de Recursos Humans de les empreses adjudicatàries de serveis i, en aquest sentit, en els seus criteris de planificació.

L'empresa també ha informat a Badalona Comunicació que l'acomiadament s'ha fet, afirmen, seguint un procés legal i acurat, després de rebre queixes del servei. En relació amb l'acció sindical, expliquen que valoren positivament la lluita que duen a terme els professionals que hi col·laboren, i que beneficia tant a les persones com als projectes que gestionen.