'Apartamentos Paradiso', un curt amb segell badaloní seleccionat al 27è Festival de Màlaga

'Apartamentos Paradiso', un curt amb segell badaloní seleccionat al 27è Festival de Màlaga
Àlex Sisó / Martí Vinyes
19/02/2024 - 19:01

Badalona - El curtmetratge 'Apartamentos Paradiso', escrit i codirigit pel badaloní Víctor Jiménez i el reusenc Andreu Garcia, ha estat seleccionat per la Secció Oficial de la 27a edició del Festival de Màlaga. Un film que barreja el drama amb la comèdia i es mou entre la tendresa i l'extravagància. La idea inicial va sorgir durant l'etapa universitària dels quatre creadors, entre els quals també hi ha el badaloní Pol Subirà, encarregat de la direcció de fotografia, i l'Adrià Gómez. L'estrena oficial serà el 3 de març al Cinema Albéniz de Màlaga.

paradiso 2

El Chumi és el resignat conserge dels estiuencs 'Apartamentos Paradiso'. Ha convertit la detecció de metalls en una il·lusió, gairebé màgica, que l'ajuda a suportar el seu dia a dia. Aviat es creuarà amb el Sergi, un nen a qui convertirà en l'ajudant perfecte per crear una fantasia que li doni sentit al final del seu estiu. Aquesta és la sinopsi de 'Apartamentos Paradiso', el primer film dels directors Víctor Jiménez i l'Andreu Garcia, una obra de 23 minuts que explora la relació d'amistat impossible entre un infant i un adult aparentment poc venerable. La idea parteix dels estius d'infantesa en família i de les seves amistats efímeres.

Víctor Jiménez, codirector


Inicialment els creadors volien que 'Apartamentos Paradiso' fos un llargmetratge i van iniciar una campanya de micromecenatge per fer-ho possible. Finalment, però l'obra va acabar esdevenint un curt. Durant la fase inicial del projecte l'equip van comptar amb la tutorització i l'acompanyament de professionals del cinema, com la directora badalonina Carla Simón. Apartamentos Paradiso' s'estrenarà diumenge 3 de març a les 16 hores al Cinema Albéniz de Màlaga i es podrà tornar a veure el 6 de març a les 20 hores al Centro Cultural Maria Victoria Atencia de la mateixa ciutat.

AP_IG