Modificada la llei per poder tramitar el document de voluntats anticipades a través d'un professional sanitari

Modificada la llei per poder tramitar el document de voluntats anticipades a través d'un professional sanitari
Albert Guerra
31/01/2024 - 21:17

Badalona - Des de l'Associació Dret a Morir Dignament valoren positivament la modificació de la llei sobre el document de voluntats anticipades. El canvi permet que el document necessiti la signatura d'un professional sanitari i no la d'un notari.

De fet, l'entitat, amb la seva vicepresidenta Gloria Cantarell al capdavant, ha estat la principal impulsora del canvi en la llei, aprovat al Parlament de Catalunya. El Document de voluntats anticipades permet deixar per escrit de forma legal quin tipus d'atenció mèdica vol rebre o no el pacient al final de la vida, en cas de no tenir capacitat per decidir o comunicar-se. Fins ara, només es podia aconseguir el vist-i-plau a través d'un notari o a través de tres testimonis. Amb la modificació de la llei es permetrà que els ciutadans s'expressin davant dels professionals sanitaris. Una vegada es signa el document, des de DVA recomanen que també hi hagi un representant de confiança d'aquella persona per respondre si mai hi ha un problema. Ho explica Gloria Cantarell, vicepresidenta de l'Associació Dret a Morir Dignament

El document de voluntats anticipades no té res a veure amb l'eutanàsia, però si que en el document es pot clarificar que un cop la malaltia arribi a un punt, es procedeixi a fer-la.

Podeu veure l'entrevista sencera amb el Carles Tornero al programa Badalona 360: