Aprovat el cartipàs de la Diputació de Barcelona, que incorpora d'última hora ERC

Aprovat el cartipàs de la Diputació de Barcelona, que incorpora d'última hora ERC
Jordi Ribàs
26/07/2023 - 15:05

Badalona - Aquest dimecres s'ha configurat el cartipàs de la Diputació de Barcelona, en un ple que ha servit per incorporar Esquerra Republicana al govern del PSC, Comuns i dos diputats independents de l'espai de Junts. El moviment ha estat durament criticat per Junts i per membres del mateix partit republicà, ja que Esquerra havien votat en contra del govern encapçalat per la socialista Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi.

Per Moret, la incorporació d'Esquerra al govern de l'òrgan supramunicipal “reforça” l'acció del nou executiu, i demostra la coherència de la seva aposta per fer “un govern ampli i plural”.

Per la seva banda, el diputat republicà, Dionís Guiteras, qui amb el pacte amb el PSC es converteix en vicepresident segon de la Diputació, ha tret ferro a les crítiques internes pel pacte amb el PSC, assegurant que els alcaldes del territori estan “satisfets” per incorporar-se al govern. En canvi, el diputat de Junts Ramon Bacardit ha acusat els republicans d'entrar a la Diputació “per la porta del darrera”.

Malgrat les crítiques de Junts i les negatives del PP i de Vox, el ple de dimecres ha configurat una nova organització de la Diputació per als pròxims 4 anys, dividida en 14 àrees i 7 vicepresidències. També s'han anomenat els presidents i portaveus dels grups, entre els quals hi ha la regidora badalonina Aïda Llauradó, qui a partir d'ara serà la portaveu del grup d'En Comú Podem.

diputació barcelona cartipàs