Aprovat nou fàrmac del Grup Menarini per a un 70% de càncers de mama

Aprovat nou fàrmac del Grup Menarini per a un 70% de càncers de mama
Susana Soldado, Sara Nicolás
27/09/2023 - 08:36

Badalona - El Grup Menarini rep l'aprovació a Europa d'un nou tractament per a pacients amb càncer de mama metastàtic. És l'Orserdu i dona resposta al 70% dels nous casos de càncer. La recerca oncològica s'ha convertit en prioritària per a aquest grup farmacèutic amb laboratori a Badalona des de 1972.

A Europa es diagnostiquen cada any més de 550.000 nous casos de càncer de mama. D'aquests, 7 de cada 10 presenta la malaltia amb receptors d'estrògens positius i una mutació que genera resistència davant determinats tractaments. Són pacients a qui la teràpia endocrina no funciona i, per tant, l'aprovació de l'Orserdu és una alternativa que obre noves vies de curació.

Amb l'aprovació de la Comissió Europea ara comença el camí de l'aprovació a les agències de medicaments dels diferents països on es vulgui comercialitzar així com el seu registre. Un camí que pot allargar-se mesos.

El grup Menarini va fer el 2012 una aposta clara per a la investigació de càncer amb una forta inversió de recursos humans i econòmics. Fruit d'això són les diferents línies d'investigació que té obertes per a diferents tipus de càncer. Les més avançades són les de càncer de mama i leucèmia mieloide.