Aprovat sense sorpreses el cartipàs municipal i els consells d'administració d'ens públics

Aprovat sense sorpreses el cartipàs municipal i els consells d'administració d'ens públics
Raquel Moreno Escudero
28/06/2023 - 11:26

Badalona - Ple extraordinari sense sorpreses amb l'aprovació del cartipàs municipal així com la composició de diversos consells d'administració d'ens públics. La principal novetat és que els plens passaran a celebrar-se l'últim dilluns de cada mes, mantenint l'horari de les 6 de la tarda.

El Saló de Plens ha aprovat aquest dimecres en la celebració d'una sessió extraordinària la periodicitat dels plens ordinaris, dilluns a les 6 de la tarda, i les juntes de govern local que es faran els divendres a dos quarts de 2 del migdia. També s'ha aprovat la composició dels consells d'administració de l'Institut Municipal de Serveis Personal, del Patronat de la Música de Badalona, de Marina Badalona i del Consell Rector del Museu de Badalona. També s'han establert el nombre i les retribucions dels 22 assessors de govern, on també s'inclou els 2 tècnics d'alcaldia i 7 de territori, i els 5 càrrecs de confiança dels grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Badalona, 1 per a cada grup.

D'altra banda, s'han aprovat les dotacions econòmiques de l'alcalde, de prop de 67mil euros anuals, i dels tinents d'alcalde, regidors, presidents i portaveus dels grups municipals amb una retribució anual de més de 61mil euros per la seva dedicació exclusiva a les tasques pròpies del càrrec. A banda, aquells regidors que no tinguin assignada aquesta dedicació exclusiva rebran entre d'altres prop de 1.600 euros per assistir a una sessió plenària, que podrà sumar-se a l'import que rebin per participar de les comissions informatives, juntes de govern o de portaveus. Unes retribucions econòmiques que no podran superar els prop de 24mil 125 euros anuals.

El ple extraordinari d'aquest dimecres també ha aprovat el nomenament dels tinents d'alcalde i les delegacions dels 18 regidors que conformen el govern del Partit Popular liderat per Xavier Garcia Albiol.